MAE: Transportatorii români blocaţi la graniţa eleno-bulgară pot folosi o rută ocolitoare prin Macedonia

Transportatorii români de mărfuri ale căror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgară pot folosi o rută ocolitoare prin Macedonia, autorităţile din această ţară instituind o procedură care oferă posibilitatea eliberării în regim de urgenţă a autorizaţiei de tranzit necesare.

MAE: Transportatorii blocaţi la graniţa eleno-bulgară pot folosi o rută ocolitoare prin Macedonia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că, prin intermediul Ambasadei României la Skopje, a efectuat demersuri pe lângă autorităţile macedonene pentru identificarea unei soluţii care să permită transportatorilor români blocaţi la frontiera dintre Republica Elenă şi Bulgaria accesul la o rută ocolitoare.

Astfel, transportatorii români pot tranzita teritoriul Republicii Macedonia pe ruta Dojrani – Novo Selo (Macedonia) – Zlaterevo (Bulgaria) cu plata unui ''permis verde'' în valoare de 100 euro/autovehicul care înlocuieşte autorizaţia de tranzit. Formalităţile se efectuează pe loc, în punctul vamal macedonean, dar se păstrează obligativitatea îndeplinirii formalităţilor standard de tranzit/trecere a frontierei.

Atât ambasadorul României la Atena, cât şi consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenţă la faţa locului şoferilor de cetăţenie română, mai informează MAE.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
TRANSPORT ,
GRECIA ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”