Maşina alimentată de o pilă de combustie cu hidrogen. Bolidul are peste 1.500 kilometri autonomie

  • Maşina viitorul este bolidul Hyperion XP-1
  • Atinge suta de kilometri pe oră în doar 2,2 secunde
  • Autonomia depăşeşte 1.500 de kilometri
3623 afișări
Imaginea articolului Maşina alimentată de o pilă de combustie cu hidrogen. Bolidul are peste 1.500 kilometri autonomie

Bolidul Hyperion are peste 1.500 km autonomie

Ai tot văzut maşini electrice, unele futuriste, altele mai puţin. Dar hai să-ţi spun despre prima maşină electrică cu autonomie de peste 1.500 de kilometri.

Nu, nu e făcută de Elon Musk şi nu e alimentată cu baterii, ci cu o pilă de combustie cu hidrogen. Se numeşte Hyperion XP-1 şi lasă în urmă doar vapori de apă.

Producătorul spune că atinge suta de kilometri pe oră în doar 2,2 secunde, o viteză maximă de 350 de kilometri pe oră şi e inspirată din tehnologia spaţială.

Avantajul pilei de combustie cu hidrogen este că reîncărcarea se face în doar 3 minute, cam cât îţi ia să faci un plin pentru o maşină convenţională.

CEO-ul Hyperion, Angelo Kafantaris, crede că hidrogenul este viitorul.

Angelo Kafantaris, CEO Hyperion: Tehnologia bateriilor a fost un mare pas înainte. Dar în realitate, acea energie vine din arderea gazelor naturale, care creează emisii de carbon şi o cantitate uriaşă de energie se pierde. Ca să generezi energie din gaze naturale, se pierde 65% din energie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici