Microbiolog român: "Pacienţii vindecaţi pot fi infecţioşi până la încă 30 de zile". Explicaţia

  • Grigore Mihăescu, profesor doctor în cadrul Facultăţii de Biologie a Universităţii Bucureşti, spune că particularitatea agravantă a noului coronavirus este abilitatea de a se replica
  • Acesta spune că un pacient vindecat ar putea rămâne infecţios o perioadă de timp
5260 afișări
Imaginea articolului Microbiolog român: "Pacienţii vindecaţi pot fi infecţioşi până la încă 30 de zile". Explicaţia

Microbiolog român: "Pacienţii vindecaţi pot fi infecţioşi până la încă 30 de zile". Explicaţia

"Eu mă vindec şi continui să elimin virusul 30 de zile. Sigur pot să îi infectez pe cei din apropierea mea", spune profesor doctor Grigore Mihăescu, potrivit Stirilor ProTV.
 
"Virusul Covid-19 nu expune pe suprafaţa celulelor infectate steguleţe, care să fie recunoscute de sistemul imunitar uman. Reuşeşte să se ascundă", mai spune prof. univ. dr. Grigore Mihăescu.
 
Profesorul Mihăescu a explicat de ce un pacient poate rămâne infecţios şi după vindecare.
 
"Ficare celulă umană se reînnoieşte. Unele celule se reînnoiesc la 10 zile, altele la fiecare 20 de zile, altele la 30 de zile. Dacă virusul e prezent în celulele care se schimbă la 30 zile, el va rămâne cu potenţial infecţios 30 de zile", spune profesorul Grigore Mihăescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici