Ministrul de Interne, Marcel Vela, reacţionează după ravagiile făcute de inundaţii: Prioritară a fost salvarea vieţilor

  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că s-au reuşit intervenţii cu succes în judeţele afectate de ploi
  • Codul roşu a fost menţinut până la ora 17
  • Vela a avut o şedinţă cu echipa de conducere a intervenţiilor
4056 afișări

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o şedinţă cu echipa care conduce intervenţiile în judeţele afectate de ploi şi inundaţii.

Vela spune că din fericire, în Lugoj a început să scadă nivelul Timişului, râu care a provocat viitura în judeţ. 

” Am avut un breafing cu cei care conduc tot ceea ce ţine de gestionarea, de decizia intervenţiei în aceste momente importante. Am avut o întâlnire şi cu forţele MAI şi cu băieţii care au venit din Mehedinţi, Olt, Dolj şi Teeorman. Aici în Lugoj a început să scadă nivelul Timişului şi cota de atenţie se îndreaptă spre o zona mai sigură”, a spus Vela.

Ministrul de Interne spune că în amonte, codul roşu a fost menţinut pînă la ora 17.

”Suntem foarte vigilienţi pentru că în amonte încă este averizare de cod roşu de ploi până la ora 17:00.  Principalul nostru scop este salvarea vieţilor”, a precizat ministrul de Interne.

”Ieri în Caraş-Severin am salvat 20 de persoane, dintre care 12 copii. Nu avem victime. Am amenajat locuri de cazare. Am stat cu multă atenţie urmărind cota rarului Bistra, nu am executat evacuarea pentru că a început să se normalizeze debitul acestui rău”, a spus Marcel Vela la Lugoj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici