(P) Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis | GALERIE FOTO

Faptul că este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva corupţiei şi convingerea că poate transforma România într-o ţară normală, în care totul să funcţioneze aşa cum trebuie - acestea sunt câteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

4801 afișări
Imaginea articolului (P) Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis | GALERIE FOTO

(P) Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis | GALERIE FOTO

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

PNL desfăşoară o amplă campanie de strângere de semnături pentru preşedintele Klaus Iohannis, care candidează pentru un nou mandat la Cotroceni. Obiectivul declarat al PNL este să strângă peste două milioane de semnături, cu mult peste cerinţa legală de 200.000, semn clar că preşedintele Klaus Iohannis are cea mai puternică susţinere dintre toţi candidaţii pentru Palatul Cotroceni. Vineri, 20 septembrie, Klaus Iohannis este aşteptat să-şi depună candidatura pentru un nou mandat de Preşedinte al României la Biroul Electoral Central, unde va fi însoţit de mai mulţi lideri şi susţinători din PNL. 

Campania de strângere de semnături presupune dialogul voluntarilor PNL cu românii, liberalii explicând de ce candidează şeful statului pentru un nou mandat. Voluntarii PNL au discutat cu cetăţenii şi au strâns mărturiile acestora, într-o radiografie a aşteptărilor lor. Ce cred cei care au semnat, dându-şi acordul pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să obţină un nou mandat? 

Lupta anticorupţie

Klaus Iohannis este văzut ca un adversar al politicienilor PSD care, prin legile votate în Parlament, au contribuit la elibrarea unor infractori. ”Nepotul  meu a fost bruscat pe stradă  de nişte matahale eliberate din puşcărie. Am simţit atunci, pentru prima oară în viaţă, cum doare nedreptatea. Klaus Iohannis a fost vocea care a exprimat tot ceea ce am avut noi de spus, a fost acel politician care vorbea pentru mine, pentru noi. A fost şi rămâne preşedintele meu!”, susţine Mircea Aldea, Deva, judeţul Hunedoara. ”Preşedintele Klaus Iohannis a pus frână abuzurilor PSD în domeniul Justiţiei, folosind toate armele constituţionale. A refuzat să promulge legile ticăloase ale PSD şi s-a adresat, în mod repetat, Curţii Constituţionale”, motivează, Ion Preda, din Cluj-Napoca. 

Românii sunt conştienţi că preşedintele Iohannis a fost un adversar eficient al PSD, garantând drepturile şi libertăţile fundamentale, precum şi promovarea unor legi juste. ”A convocat referendumul pe teme de justiţie, care a fost un bun prilej pentru noi toţi să blocăm amnistia şi graţierea dar, mai mult, a fost o ocazie să se audă şi vocea noastră, nu doar a hoţilor care se luptă cu un fantezist <<stat paralalel>>”, argumentează Mirela Răducanu, din Ploieşti. 

”Vreau eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, nu mai vreau penali şi corupţie, vreau un parlament şi un guvern format din politicieni capabili să conducă o ţară, vreau să intrăm în Spaţiul Schengen, vreau salarii şi pensii ca în străinătate , iar românii să se întoarcă în ţara lor, să găsească aici locuri bine plătite, impozite mai mici pentru case şi terenuri! Am semnat pentru Klaus Iohannis pentru că eu sunt convins că asta vrea şi el”, susţine Nicolae Ifrim, din Sibiu.

A reprezentat România cu cinste 

În alte cazuri, a cântărit prestaţia şefului statului în materie de politică externă. ”Cine aţi vrea să răspundă, la Cotroceni, telefonului Angelei Merkel, spre exemplu? Sau la cel al lui Donald Trump? Şi în ce limbă să le răspundă, fiindcă există riscul ca „he-he” să nu însemne acelaşi lucru peste tot”, spune Constantin Marcu, Iaşi. ”Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de două ori de preşedintele SUA într-un singur mandat. De asemenea, summit-ul de la Sibiu a fost un succes, iar şeful statului a păstrat o relaţie bună cu Uniunea Europeană, în timp ce PSD este considerat <<Ciuma roşie>> chiar şi de socialiştii europenei”, crede Daniel Florea, din Oradea. 

”Am văzut reportaje de toate felurile despre Romania  la televiziunile din Germania despre corupţie, despre cum au fost eliberaţi puşcăriaşii, despre cum au încercat unii să faca legi numai pentru ei. Când  am văzut-o pe Angela Merkel coborând  din maşină la Sibiu, când toţi ceilalţi lideri ai Europei apăreau salutând mulţimea într-un oraş din România atunci am înţeles că încă se mai poate salva ceva. Ca încă, cineva, mai poate salva ceva. Klaus Iohannis a făcut atunci, fie şi pentru o zi , din România o ţară normală. Îl susţin fiindcă sper ca zilele de normalitate să se repete.”, spune Marius Dan, Munchen, Germania. 

Blocarea ”ţopăielii fiscale”

Pentru mulţi dintre români, şeful statului a pus stavilă risipei economice a guvernărilor PSD. ”A criticat dur <<ţopăiala fiscală>> şi a cerut abrogarea ordonanţelor de urgenţă cu impact negativ pentru economie, precum OUG 114 care duce la naţionalizarea Pilonului 2 de pensii, alungă investitorii din energie, telecomunicaţii şi sectorul bancar şi a dus la creşterea preţurilor pentru multe produse şi servicii”, spune Ioana Teodorescu din Galaţi. 

”Mi-a plăcut faptul că preşedintele Klaus Iohannis a respins mai multe propuneri ale PSD pentru ministere, persoane cu totul nepotrivite pentru posturile pe care doreau să le ocupe – fie că vorbim de Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, fie că vorbim de Eugen Nicolicea la Justiţie”, explică Nicolae Prodan din Braşov. 

Mulţi dintre cei care semnează pentru Klaus Iohannis sunt întreprinzători particulari, care  invocă speranţa normalităţii. ”De 18 ani muncesc pentru a ţine pe picioare un magazin. Nu am dat niciodată un leu niciunui inspector de control, deşi înţelegeam toate apropourile. Am refuzat să duc plicuri, să dau ciocolate  sau sticle de whisky. Am spus că la un moment dat o să ajungem o ţară normală şi credeam că sunt singura care mai crede asta. Ma bucur că nu e aşa!”, a explicat Daniela Rotaru, Constanţa. 

Unul din motivele invocate, este seriozitatea de care dă dovadă actualul preşedinte. ”Am semnat pentru Klaus Johannis pentru că eu cred că este cel mai reprezentabil Preşedinte care l-a avut România de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Are reprezentanţă, caracter, stofă şi ţinută demnă de un Preşedinte. Poate fi un model pentru orice român, asta cred eu că înseamnă funcţia de preşedinte al unui stat”, afirmă Ion Covaci, din Sibiu. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici