Musk anunţă că Tesla va deschide prima sa fabrică din China, până la finele acestui an

Tesla Inc va deschide prima sa fabrică din China, Shanghai Gigafactory, până la sfârşitul anului, a anunţat, luni, Elon Musk, directorul executiv şi cofondatorul, pe Twitter, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1190 afișări
Imaginea articolului Musk anunţă că Tesla va deschide prima sa fabrică din China, până la finele acestui an

Musk anunţă că Tesla va deschide prima sa fabrică din China, până la finele acestui an

Această fabrică va începe să producă vehicule electrice de Model 3, iar Musk a făcut anunţul înainte de începerea oficială a construcţiei.

Investiţia în fabrică este estimată la 2 miliarde de dolari, fiind anunţată după multe discuţii.

Noua fabrică este o victorie importantă pentru producătorul de maşini electrice, deoarece îl ajută la intrarea pe una dintre cele mai importante pieţe auto din lume.

Musk a anunţat, anterior, că sunt mari şanse ca această fabrică să fie la Shanghai, dar oficialii Tesla din China au refuzat să comenteze informaţia.

O fabrică locală va ajuta Tesla să aibă preţuri competitive pe piaţa chineză, unde are trei rivali importanţi - Nio, Byton şi XPeng Motors.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici