Noi dovezi ale eficienţei vaccinului Oxford/AstraZeneca, denumit „vaccinul săracului”, al doilea care ar putea intra în circulaţie

  • Noi dovezi despre eficienţa vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford şi suedezii de la AstraZeneca.
  • Un studiu independent, publicat în una dintre cele mai prestigioase publicaţii ştiinţice din lume, The Lancet, arată că vaccinul este eficient în proporţie de 70%.
7227 afișări
Imaginea articolului Noi dovezi ale eficienţei vaccinului Oxford/AstraZeneca, denumit „vaccinul săracului”, al doilea care ar putea intra în circulaţie

Noi dovezi ale eficienţei vaccinului Oxford/AstraZeneca, denumit „vaccinul săracului”, al doilea care ar putea intra în circulaţie

E drept, vaccinurile de la Pfizer BioNTech şi Moderna au o eficienţă în jur de 95 la sută, dar vaccinurile antigripale sunt acceptate la o eficienţă de 40-60%. Primele rezultate ale testării vaccinului consorţiului britanico-suedez arătau o eficienţă de peste 90 la sută, dar au fost obţinute dintr-o greşeală de procedură, voluntarii fuseseră injectaţi cu jumătate de doză de vaccin, în primă fază. 

„Sigur, încă aşteptăm ca organismele de reglementare să cerceteze datele, dar producţia are loc peste tot în lume, ca să fim siguri că avem produse care pot fi folosite, că pot fi distribuite unde este nevoie de ele, la temperatura frigiderului, ca să ajungă la cei mai vulberabili oameni din societate”, a afirmat Andrew Pollard, director Oxford Vaccine Group.

Ca şi în cazul vaccinului Pfizer BionTech, cel de la Oxford, Astra Zeneca ar putea fi aprobat prima oară în Marea Britanie, în câteva săptămâni. Primele doze care vor fi fabricate în Europa în Germania şi Olanda, dar există capacitate de producţie mare şi la britanici. Este numit vaccinul săracului, dar este cel care ar putea salva planeta, pentru că poate fi păstrat în frigidere normale. Mai mult, formula cu cele mai mari şanse de succes imunizează într-o singură doză. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici