Noua Zeelandă a raportat primele noi cazuri de COVID-19, după 102 zile fără infectări

  • Premierul din Noua Zeelandă a anunţat că autorităţile au găsit patru cazuri de COVID-19
  • Cei patru locuiesc în aceeaşi casă şi s-au infectat dintr-o sursă necunoscută
  • Acestea sunt primele cazuri de transmitere locală după 102 zile fără infectări
592 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă a raportat primele noi cazuri de COVID-19, după 102 zile fără infectări

Noua Zeelandă a raportat primele noi cazuri de COVID-19, după 102 zile fără infectări

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a anunţat că autorităţile locale au identificat 4 noi cazuri de COVID-19, după 102 zile în care naţiunea din Pacific nu raportase infectări, informează AP.

Cei patru bolnavi locuiesc în aceeaşi casă, în Auckland, şi s-au infectat dintr-o sursă necunoscută.

Ardern a mei precizat că cel mai mare oraş al ţării va trece la nivelul de alertă 3, pentru 3 zile, ceea ce înseamnă că oamenilor li se va cere să rămână în case, iar barurile şi alte afaceri vor fi închise.

"Aceste trei zile ne vor da timp să evaluăm situaţia, să obţinem informaţii şi să ne asigurăm că putem să îi urmărim la scară largă pe cei patru, astfel încât să aflăm mai multe despre cum au apărut aceste cazuri. Ştiu că această veste va fi dificil de asimilat. Cu toţii am sperat să nu ne aflăm din nou în această poziţie, dar ne-am pregătit pentru asta" a spus premierul într-o conferinţă de presă.

Pănă marţi, singurele cazuri cunoscute în Noua Zeelandă erau ale unor cetăţeni care s-au întors din străinătate şi care au fost plasaţi în carantină.


Noua Zeelandă a fost recunoscută la nivel mondial datorită faptului că a reuşit să elimine aproape definitiv virusul, prin impunerea unei carantine stricte în luna martie, atunci când doar 100 de oameni erau confirmaţi pozitiv.

Viaţa s-a întors rapid la normal iar oamenii au putut să participe la meciuri de rugby, sportul naţional atât de iubit în Noua Zeelandă. Ei au putut să meargă în baruri şi restaurante, fără frica de a se infecta. De asemenea, neozeelandezii nu au fost obligaţi să poarte măşti, însă autorităţile le-au recomandat să le cumpere pentru orice eventualitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici