O nouă lege oferă 50% reducere la salubrizare pentru cei care locuiesc în Rezervaţia „Delta Dunării”

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, prin acordarea unei reduceri de 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare.

320 afișări
Imaginea articolului O nouă lege oferă 50% reducere la salubrizare pentru cei care locuiesc în Rezervaţia „Delta Dunării”

Cei care locuiesc în Rezervaţia „Delta Dunării”, reducere de 50% la salubrizare, lege promulgată

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996, în sensul ca familiile cu domiciliul într-una din localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, să beneficieze de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare.

„Familiile cu domiciliul într-una dintre localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării», prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 395/1996, cu modificările ulterioare, beneficiază de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică şi apă potabilă furnizată din reţeaua publică, pentru consumurile casnice menajere, în limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de către consiliile locale”, conform actului normativ.

Potrivit proiectului de lege, diferenţele de taxă/tarif aferente serviciului public de salubrizare se suportă de la bugetul de stat, în baza necesarului de sume transmis de Consiliul judeţean Tulcea.

Proiectul de lege a fost adoptat, pe 12 decembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat şi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcţionarilor publici pentru anul 2018.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.188/1999, precum şi stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018.

Astfel, se propune reglementarea următoarelor aspecte în materia evaluării: periodicitatea evaluării, perioadele evaluate şi perioadele de evaluare, atât ca regulă generală, cât şi excepţiile şi/sau situaţiile individuale, scopul evaluării, conţinutul acesteia şi competenţele/responsabilităţile reprezentanţior angajatorului care efectuează evaluarea, documentele pe baza cărora se realizează evaluarea, circuitul acestora, precum şi unele elemente procedurale privind primirea/transmiterea, completarea şi analizarea, în vederea asigurării uniformităţii în aplicarea legii, modalitatea de notare şi stabilirea calificativelor corespondente notării.

Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 12 decembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Un alt decret semnat de Klaus Iohannis priveşte promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul gestionării financiare a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul gestionării financiare a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, în vederea adoptării unor măsuri adecvate, care să asigure flexibilizarea mecanismelor de acordare şi recuperare a avansurilor, măsuri care să faciliteze beneficiarilor accesul la finanţarea publică nerambursabilă prin realizarea de proiecte în cadrul PNDR.

Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 12 decembrie, de Camera Deputaţilor, for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici