OFF/ON THE RECORD. Andreea Ciucă, preşedintele Asociaţiei Magistraţiilor din România: „Nu poţi nega identitatea constituţională a statelor. Nu se poate anihila voinţa poporului din Constituţie”

  • „Numirea procurorilor de rang înalt n-a respectat MCV. Tocmai că procurorii SIIJ au fost numiţi de CSM, respectând MCV”.
  • „Nu putem nega că am semnat un Tratat de aderare. De ce nu se pune nimic de analize similare internaţionale? Polonia, Spania, Germania, Portugalia, Italia au interpretat la fel ca CCR. Nu poţi nega identitatea constituţională a statelor. Nu se poate anihila voinţa poporului din Constituţie”
  • „Afirmaţiile din MCV conţin informaţii eronate. Nu poţi clădi un rezultat bun pe un teren nisipos. Cerem transparenţă dar nu avem o minimă transparenţă pe rapoartele MCV”
  • „Trebuie să vorbim despre consecinţele desfiinţării SIIJ. Dacă nu era curajul judecătorilor, mi-ar fi putrezit oasele în puşcărie. Oamenii nu vor să vorbească din cauza presiunilor. Oamenii şi-au dorit să scape din Iad şi să aibă copiii sănătoşi”.
  • „Magistraţii pleacă din sistem din cauza instabilităţii. Sunt rescrise toate articolele din Legile Justiţiei. Noile legi nu numai că nu corectează dar aduc lucruri negative”.
  • „Am 30 de ani vechime, doctorat şi sunt preşedinte de Curte de Apel. Iau un salariu de 19.000 de lei pe lună”.
1591 afișări
Imaginea articolului OFF/ON THE RECORD. Andreea Ciucă, preşedintele Asociaţiei Magistraţiilor din România: „Nu poţi nega identitatea constituţională a statelor. Nu se poate anihila voinţa poporului din Constituţie”
Ştiţi că 7 ani am fost sub urmărire penală de către DNA şi trebuie să-mi fac o datorie de onoare din a spune că dacă nu era curajul judecătorilor de la Curtea Supremă de atunci şi apoi Înalta Curte pe parcurs, mie mi-ar fi putrezit oasele în puşcărie, cu familia distrusă şi eu nevinovată şi pe mine până la urmă n-ar fi interesat. (...) Ştiţi ce îşi doreşte omul atunci? Doamne, să se întâmple orice, două lucruri te rog să mă ajuţi: să scap din acest Iad, chiar dacă după aceea îmi iei totul, şi copiii mei să fie sănătoşi! Deci nu vă puteţi da seama”, declară judecătorul Andreea Ciucă pentru Aleph News, vorbind despre consecinţele desfiinţării SIIJ.
 
Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România a dat ca exemplu şi situaţia unui fost judecător CEDO, a unei foste şefe a ÎCCJ, despre cei 15 judecători ai Secţiei de Contencios Administrativ a ÎCCJ care au simţit pe pielea lor ce înseamnă competenţa DNA pe investigarea magistraţilor.
 
DNA nu şi-a asumat niciodată abuzurile constatate (...) Apropo de întrebarea dumneavoastră dacă s-a schimbat ceva. În plângerea prealabilă, se spune clar într-un anume alineat – în contextul acesta în care s-au respectat toate dispoziţiile legale potrivit opiniei DNA, că toţi cei care au format obiectul – de fapt subiectul – urmăririi penale ai avut posibilitatea să-şi dovedească nevinovăţia. Deci despre ce vorbim?”, susţine Andreea Ciucă.
 
Preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş spune pentru Aleph News că în ceea ce priveşte deciziile CJUE şi CCR, România „nu poate nega că a semnat un Tratat de aderare”, dar în acelaşi timp ar trebui să se ştie că analize similare cu CCR au fost făcute şi de către Spania, Polonia, Germania, Portugalia şi Italia în ceea ce priveşte dreptul constituţional naţional: „Nu poţi nega identitatea constituţională a statelor. Nu se poate anihila voinţa poporului din Constituţie”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici