(P) Laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED pentru profesionişti

Specialiştii ne avertizează de mult timp privind efectele negative pe termen lung pe care le au ecranele digitale asupra somnului. Seria de laptopuri ASUS ZenBook combate această problemă cu ajutorul unei soluţii inteligente care utilizează ecrane OLED cu emisie redusă de lumină albastră.

677 afișări
Imaginea articolului (P) Laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED pentru profesionişti

Calitatea imaginii oferite de noile ecrane cu tehnologie OLED de pe seria de laptopuri ASUS ZenBook din 2021 se vede cu ochiul liber şi este cu adevărat impresionantă. Ce nu se vede imediat sunt beneficile asupra sănătăţii pe care le oferă aceste laptopuri.

Lumina albastră redusă la nivel hardware de ecranele ASUS cu tehnologie OLED

Tot mai multe studii evidenţiază dereglarea pe termen lung a ritmului circadian în rândul tinerilor şi adulţilor. Cunoscut şi sub denumirea de ceas intern al organismului, ritmul circadian este cel care ne trezeşte dimineaţa, ne dă semn când trebuie să mergem la culcare, reglează temperatura organismului şi controlează metabolismul şi digestia, ca să numim doar câteva din funcţiile acestuia.

Ecranele digitale pe care le privim ore în şir ziua şi înainte de culcare emit lumină albastră, acesta fiind motivul pentru care nu dormim bine sau adormim foarte târziu şi ne trezim greu, deja obosiţi.

O noapte nedormită din când în când nu este o problemă prea mare, însă dacă această problemă se repetă des vei începe să simţi efectele pe care le are somnul prost sau insuficient asupra productivităţii şi sănătăţii, unde poate cauza boli de inimă, diabet, depresie sau obezitate. Cauza este bineînţeles lumina albastră emisă de device-urile folosite înainte să adormim.

Această problemă a fost combătută de inginerii ASUS prin dezvoltarea unui filtru optic special pentru ecranele OLED (Organic Light Emitting Diode Display), Eye Care, certificat de către standardele SGS şi TUV Rheinland. Acest filtru face ca ecranul să emită cu 70% mai puţină lumină albastră, fără să aibă un impact asupra calităţii imaginii. Impactul asupra somnului îl vei simţi însă imediat. Acesta este doar unul din multele beneficii ale ecranelor ASUS OLED.

Recomandările specialistul Ovidiu Petriţa, de profesie optometrist

Pentru a afla cum ne putem proteja de efectele pe termen lung ale luminii albastre am cerut părerea unui specialist optometrist cu experienţă de 20 de ani, Ovidiu Petriţa de la Ovidiu Optik, care a avut de spus umătoarele lucruri:

Se ştie că în ziua de astăzi suntem cu toţii oarecum „dependenţi” de tehnologie şi petrecem din ce în ce mai mult timp în faţa calculatoarelor şi laptopurilor. Această expunere prelungită provoacă în timp unele neplăceri. Unele astfel de probleme sunt cauzate şi de emisia de lumină albastră a display-urilor care creează o astenopie, o oboseală excesivă a ochilor precum şi afectând nivelul de melatonină, provoacă probleme destul de mari la nivelul somnului. În practica noastră întâlnim foarte frecvent astfel de situaţii, de copii cu ametropii dobândite, principala cauză fiind timpul petrecut în faţa monitoarelor de diverse feluri.

În acest context această inovaţie cu ecranul cu tehnologia OLED care reduce cu până la 70% emisia de lumină albastră de la ASUS nu face decât să ne bucure, fiind extrem de folositor pentru cei care lucrează pe calculator, atât elevi cât şi cei al căror job depinde de aceste tehnologii.

De curând, mi-am achiziţionat şi eu un astfel de laptop cu display OLED de la ASUS pe care îl folosesc la cabinet şi mă bucur şi eu pe deplin de beneficiile şi calitatea acestuia.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop pregătit pentru orice situaţie

Calitatea noilor ecrane poate fi admirată cel mai bine pe un laptop puternic precum ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, care vine nu doar cu un ecran principal de 15.6 inch 4K OLED HDR, dar şi cu un ecran secundar 4K ScreenPad Plus pentru fluxuri creative complexe şi productivitate îmbunătăţită graţie tranziţiilor rapide ale conţinutului între cele două ecrane.

Aplicaţia software ScreenXpert 2 vine în ajutor, permiţând un control intuitiv al ecranului secundar, care poate fi utilizat ca monitor extern, touchpad de de dimensiuni generoase sau ca unitate de control pentru aplicaţia care rulează pe ecranului principal. Este vorba despre modul Panou Control, compatibil cu Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere şi After Effects.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un laptop al viitorului conceput pentru utilizarea în mediile de lucru profesioniste de editare foto, video şi în situaţii în care trebuie rulate aplicaţii 3D puternice. Astfel de fluxuri de lucru se fac fără efort datorită componentelor de ultimă generaţie şi inovaţiilor precum ScreenPad Plus, sistemul de răcire AAS Plus şi nu în ultimul rând datorită calibrării PANTONE a ecranelor ASUS OLED. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 poate fi cumpărat din eShop Oficial ASUS în mai multe configuraţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici