Pesta porcină africană se extinde în peste 240 de localităţi. Judeţele cu cele mai multe cazuri înregistrate

  • Pesta porcina africană s-a extins în peste 240 de localităţi din 25 de judeţe
  • Din iulie 2017 până în prezent 578.429 de porci au fost sacrificaţi
  • În Giurgiu au fost depistate 66 de focare
1591 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană se extinde în peste 240 de localităţi. Judeţele cu cele mai multe cazuri înregistrate

Pesta porcină africană se extinde în peste 240 de localităţi. Judeţele cu cele mai multe cazuri

Pesta porcină africană evoluează în peste 240 de localităţi din 25 de judeţe, cu aproape 600 de focare, anunţă ANSVSA.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 241 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 532 de focare (dintre care 4 focare în exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii de tip A).

În 10 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi 578.429 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 3.119 de cazuri la mistreţi.

Cele mai multe cazuri sunt în judeţul Ialomiţa – 174 de cazuri la mistreţi, în Călăraşi – 156 de cazuri la mistreţi, în Botoşani – 102 cazuri la mistreţi.

În judeţul Giurgiu sunt 66 de focare şi 306 de cazuri la mistreţi.

Până marţi au fost despăgubiţi 14.829 proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 403.647.050 de lei.

De la începutul acestui an, în Europa, pe lângă România au fost diagnosticate focare în Bulgaria, Ucraina, Belgia, Estonia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Serbia, Slovacia şi Ucraina. În data de 5 februarie, a fost boala a diagnosticată şi n Grecia, într-o gospodărie din localitatea Nikokleia, regiunea Macedoniei Centrale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici