Video Peste 5.000 de oameni au fost amendaţi pentru că au ieşit din casă fără motiv

  • 5.621 de oameni au fost amendaţi în primele 24 de ore de la aplicarea restricţiilor de circulaţie
  • Peste 12.000 de poliţişti au organizat filtre în toate oraşele din România
  • Inclusiv militarii au ieşit pe străzi ca să se asigure că interdicţiile sunt respectate
4600 afișări
 
De miercuri, de la ora 12:00, de când se aplica ordonanţa militară şi până joi dimineaţă, au fost amendaţi 5.621 de oameni.
 
Valoarea totală a sancţiunilor e de peste 7,4 milioane de lei. Cifrele sunt valabile pentru joi, ora 11:00. 
 
Peste 12.000 de poliţişti au făcut filtre în toate oraşele din România, ca să verifice dacă oamenii respectă noile reguli. Mai exact, că ies din case doar ca să meargă la muncă, pentru a primi asistenţă medicală sau la cumpărături. Forţele de ordine nu te cred pe cuvânt – trebuie să ai la tine o declaraţie pe propria răspundere şi, dacă e cazul, o adeverinţă de la angajator.

Măsurile vin după ce a intrat în vigoare Ordonanţa Militară numărul 2 care a prevăzut sancţiuni mai stricte pentru cei care încalcă regulile izolării la domiciliu sau ale carantinei. 

183 de dosare penale au fost deschise de poliţişti pentru zădărnicirea combaterii bolilor în situaţiile în care alte pesoane nu au respectat regulile instituite prin ordonanţe militare şi au îmbolnăvit alte persoane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici