Pierderi de miliarde de dolari pentru Tesla din cauza ”postărilor necontrolate” pe Twitter ale lui Elon Musk. Miliardarul a fost dat în judecată

  • CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost dat în judecată de un investitor pe motiv că a încălcat acordul din 2018, cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare (SEC), din cauza felului în care postează pe Twitter, scrie Reuters.
  • Acordul cu cei de la SEC a fost semnat în urma unui tweet al lui Elon Musk, din august 2018, când a scris că ar avea ”finanţare asigurată” pentru a retrage Tesla de pe piaţa bursei
  • Plângerea înaintată de Chase Gharrity anul acesta conţine şi o serie de postări pe Twitter ale lui Elon Musk.
9802 afișări
Imaginea articolului Pierderi de miliarde de dolari pentru Tesla din cauza ”postărilor necontrolate” pe Twitter ale lui Elon Musk. Miliardarul a fost dat în judecată

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost dat în judecată de un investitor pe motiv că a încălcat acordul din 2018, cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare (SEC), din cauza felului în care postează pe Twitter, scrie Reuters.

Conform unei plângeri care a fost prezentată tribunalului din Delaware, tweet-urile ”necontrolate” ale lui Elon Musk şi nerespectarea acordului cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare a însemnat pierderi de ordinul miliardelor de dolari pentru acţionarii Tesla.

Acordul cu cei de la SEC a fost semnat în urma unui tweet al lui Elon Musk, din august 2018, când a scris că ar avea ”finanţare asigurată” pentru a retrage Tesla de pe piaţa bursei, într-o tranzacţie de 72 de miliarde de dolari. Acest caz se află în aşteptare pentru o decizie finală.

Însă, în  realitate, Musk nu avea nici o finanţare. Atunci Musk şi Tesla au plătit amenzi civile în valoare de 20 de milioane de dolari fiecare. Avocaţii Tesla au fost de acord că vor verifica în avans tweet-urile lui Elon Musk.

Plângerea înaintată de Chase Gharrity anul acesta conţine şi o serie de postări pe Twitter ale lui Elon Musk, inclusiv cea de pe 1 mai 2020, când Musk a scris că preţul acţiunilor Tesla este ”prea mare”. Din această cauză, acţiunile Tesla au înregistrat o scădere bruscă de peste 13 miliarde de dolari.

Plângerea a fost înaintată cu toate că de la postarea din mai 2020 şi până acum acţiunile Tesla au crescut şi compania a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari.

Avocaţii lui Gharrity, cei din echipa lui Musk şi SEC nu au răspuns până acum solicitărilor de a oferi completări şi un răspuns.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici