Ponta: PSD nu va vota în comisii pentru niciun ministru, Aurescu va face, probabil, excepţie

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii social-democraţi nu vor da aviz favorabil, la audierile din comisii, niciunui ministru propus de premierul-desemnat, Lucian Croitoru, cu o singură posibilă excepţie: Bogan Aurescu.

34 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD nu va vota în comisii pentru niciun ministru, Aurescu va face, probabil, excepţie

Bogdan Aurescu, propus pentru funcţia de Ministru de Finanţe în Guvernul Croitoru (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană a spus că acei democrat-liberali care au fost propuşi de Lucian Croitoru şi care au făcut sau fac parte din Cabinetul condus de Emil Boc vor fi respinşi de parlamentarii PSD din comisiile care îi vor audia.

"Nu avem cum să le dăm votul în comisii, pentru că suntem consecvenţi. Am votat o moţiune ca să îi dăm jos, nu putem să îi acceptăm acum. Sunt la fel de slabi ca şi miniştri ca atunci când i-am demis", a spus Ponta.

El a precizat că, probabil, candidatul nominalizat de Lucian Croitoru pentru portofoliul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi o excepţie de la acest vot negativ, în condiţiile în care acesta este considerat nu doar un profesionist, ci şi un apropiat al PSD, începuturile carierei lui legându-se de Adrian Năstase.

Ponta a mai afirmat că, în cazul celorlalte propuneri de miniştri, care nu s-au regăsit în guvernul Boc, parlamentarii PSD vor da tot aviz negativ, însă vor analiza, de la caz la caz, şi abilităţile profesionale ale celor audiaţi.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat, vineri, că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici