Primarul din Brebu, care urma să plece din bani publici în Las Vegas, S-A RĂZGÂNDIT: Nu mai plec, oamenii au o gândire comunistă

Primarul localităţii prahovene Brebu, Adrian Ungureanu, care urma să plece din bani publici în Las Vegas, Miami şi Florida, a anunţat, joi, că a renunţat "95 la sută" la excursie, din cauza oamenilor cu "gândire comunistă", adăugând, însă, că se mai poate răzgândi.

3200 afișări
Imaginea articolului Primarul din Brebu, care urma să plece din bani publici în Las Vegas, S-A RĂZGÂNDIT: Nu mai plec, oamenii au o gândire comunistă

Primarul din Brebu, care urma să plece din bani publici în Las Vegas: Nu mai plec în SUA, oamenii au "o gândire comunistă" (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Edilul a spus, într-o conferinţă de presă, că a decis să nu mai plece în schimbul de experienţă din SUA, adăugând, însă, că se poate răzgândi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După atâta tam-tam, după atâta tevatură, cu populaţia, nu cred că-şi mai are rostul…95 la sută m-am hotârât să nu mai merg, ca să opresc aceste discuţii. Dacă intervin alte puncte de vedere, alte repere, atunci spun da, m-am răzgâdit şi voi pleca în Statele Unite. Am tot timpul până în luna mai să dialoghez cu populaţia", a spus Ungureanu.

Primarul a afirmat că a renunţat la plecare din cauza oamenilor care au "o gândire comunistă".

"Este o vizită importantă, dar dacă sunt atâtea discuţii că mă duc să cheltuiesc bani, că mă duc să fac ba una, că mă duc să fac ba alta, atunci populaţia nu este de acord în totalitate, populaţia cu gândire comunistă… O parte din oameni nu sunt recunoscători pentru ceea ce ai făcut. Ei gândesc foarte aproape şi de ce să nu le spun, sunt gândiri comuniste, adică de ce să te duci, de ce să cheltuieşti banii poporului când tu poţi să stai aici. Nu mă duc la păcănele, în Las Vegas. Pe mine mă interesa contactul cu administraţia", a spus primarul.

Potrivit acestuia, deplasarea costa 7.950 de lei de persoană, bani în care era prevăzut transportul, cazarea şi comisionul firmei organizatoare.

"Dacă nu mai plec în SUA, o să trimit personalul Primăriei la Băile Felix, la perfecţionare", a adăugat primarul.

Localnicii din Brebu spun că primarul şi consilierii pot pleca în America, dar să plătească ei excursia.

"Suntem de acord, dar să plece pe banii dânşilor, nu pe banii comunei, că trebuie făcute multe în comuna asta. Noi aşa am fi de acord", a declarat un localnic.

"Nu ştiu să vă spun dacă e comunistă (gândirea - n.r.). E practic opinia de cetăţean care trăieşte aici. Nu mi se pare normal. Nu e corect. Dacă s-a răzgândit, e mai bine pentru noi. Poate găseşte să facă ceva cu banii ăştia. Vreau şi eu un schimb de experienţă aşa, mi-ar plăcea", a subliniat un altul.

"A zis că merge într-un schimb de experienţă. Dacă pleacă, totuşi, şi nu e pe banii publici, atunci ce avem cu dânsul? Dacă ai plăcerea, mergi pe banii tăi", a spus un localnic, iar altul l-a completat: "Facă dumnealui ce o vrea. Eu ştiu că e un om care are bani, îl comparăm noi cu un om de rând. Are pensie mare, are situaţie bună, are două case, are familia cu situaţia bună".

Primarul comunei Brebu din judeţul Prahova urma să plece, alături de un inspector şi doi consilieri locali, într-o excursie de zece zile în Las Vegas, Orlando Miami şi Florida, suma necesară acesteia - 45.000 de lei - fiind alocată de Consiliul Local.

Din delegatie făceau parte primarul Gheorghe Adrian Ungureanu, inspectorul Al Niti Elena şi consilierii locali Elena Magdalena Tănase şi Romeo Topală.

Timp de zece zile, delegaţia urma să meargă în Las Vegas, Orlando, Miami şi Florida, tema vizitiei fiind "actul administrativ în SUA, importanţa parteneriatului cu actori pubici şi privaţi, parteneriatul cu cetăţenii".

Localnicii din Brebu spuneau că suma este “măricică” şi că banii se puteau investi în localitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici