Video Radu Oprea, VALIDAT ca ministru pentru Mediul de Afaceri: Sincer, nu ştiu unde este dosarul meu. Rechizitoriul a fost anulat ca nelegal

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD la funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, cu 32 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”.

653 afișări

La dezbaterile pentru validare, Radu Oprea a ţinut să precizeze că a activat în mediul de afaceri „de la o microîntreprindere, în 1990, până la o firmă care se încadrează la categoria mari contribuabili” şi că „sunt dintre cei care n-am dormit în nopţile de 24-25 că trebuie să-şi plătească dările la stat” (n.n.- în fiecare lună, data de 25 este termenul de declarare şi plată a taxelor şi impozitelor; pe de altă parte, Oprea este urmărit penal pentru evaziune fiscală).

Referindu-se la mandatul său, Oprea a menţionat că „este ca o competiţie cu preluare de ştafetă, iar regula jocului este dată de programul de guvernare”.

Întrebat despre programul Startup Nation, în speţă despre faptul că unii câştigători ai programului oferă pe platforma OLX proiectele eligibile în loc să le dezvolte, Radu Oprea a răspuns că acestea sunt „cazuri izolate” asupra cărora încă nu e cazul să se insiste. „Am avut unele discuţii, dacă e corect să se limiteze creativitatea încurajată prin acest program şi am stabilit că nu e cazul. Dacă ceea ce spuneţi, cu vânzarea proiectelor pe OLX, devine un fenomen, dacă atinge un prag, poate va trebui să impunem unele limitări, dar deocamdată sunt câteva cazuri izolate”, a spus viitorul ministru pentru Mediul de Afaceri.

Radu Ştefan Oprea este senator la primul mandat şi a fost prefectul judeţului Prahova. Oprea este cunoscut drept fondator al firmelor Urban, cu diverse domenii de activitate, de la construcţii la reparaţii electrice şi consultanţă. În declaraţiile de avere, depuse ca senator, Radu Oprea a notat că deţine părţi sociale sau a acordat împrumuturi mai multor firme, printre care şi unele din grupul Urban.

Oprea a fost trimis în judecată, alături de Mihail Ştefănescu şi firmele Urban Electric şi ICIM, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, prejudiciul produs în acest caz fiind de peste 220.000 de lei. Oprea a ţinut să precizeze, în faţa parlamentarilor, la şedinţa de validre, că are „cazierul imaculat”.

Radu Oprea: Sincer, nu ştiu unde este dosarul meu. Rechizitoriul a fost anulat ca nelegal

Ministrul propus pentru IMM-uri, Radu Oprea, a declarat, luni, că nu ştiu unde şi în ce stadiu se află dosarul său, în care a fost acuzat de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, el precizând, însă, că rechizitoriul procurorilor a fost anulat de o instanţă, deoarece era nelegal.

”Nu sunt în zona scenariilor contrafactuale. Numai viitorul ştie ce se va întâmpla. Eu cred că aici trebuie să încercăm, repede, cu cât mai bine şi poate cât mai mult timp să fim performanţi, să fim eficienţi. Aş dori să fiu unul dintre miniştrii foarte eficienţi ai acestui guvern”, a declarat Radu Oprea, întrebat dacă va demisiona în cazul în care va fi redeschis dosarul său.

El a mai spus că lucrurile ”au fost lămurite” foarte bine, el fiind acuzat în 2016 de evaziune fiscală şi spălare de bani sub forma complicităţii.

”O instanţă a României, Camera preliminară a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a pronunţat - a considerat că eu nu trebuie să fiu trimis în judecată. Rechizitoriul a fost anulat ca nelegal”, a adăugat Oprea.

Întrebat în ce stadiul se află dosarul său, Radu Oprea a spus: ”Sincer, nu ştiu”.

”Dacă vă uitaţi pe portalul Ministerului de Justiţie, veţi afla mai multe”, a conchis ministrul propus pentru IMM-uri.

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD la funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, cu 32 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici