Reacţia presei din Ungaria, după meciul România - Ungaria de la Campionatul Mondial

Tristeţe mare peste graniţă, în Ungaria, după ce România a câştigat în meciul cu Ungaria de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2019. Jurnaliştii din ţara vecină semnalează ”drama” tărită de jucătoarele maghiare pe teren.

7955 afișări
Imaginea articolului Reacţia presei din Ungaria, după meciul România - Ungaria de la Campionatul Mondial

Reacţia presei din Ungaria, după meciul România - Ungaria de la Campionatul Mondial. Sursă foto: Facebook

”Drama: Chiar dacă am condus cu şase goluri, România a revenit. Ungaria a fost eliminată.” , a notat publicaţia Alfahir.hu. ”După o prăbuşire dramatică, echipa naţională de handbal a Ungariei nu a reuşit să treacă în etapa următoare.” , a scris şi publicaţia 24.hu.

O altă publicaţie, Nemzeti Sport, titrează: ”Ungaria nu s-a calificat, România a câştigat în utlimele momente.” . România a fost la patru meciuri şi jumătate precum un pacient care mai are puţin de trăit, dar cu un ajutor Divin a reuşit să revină la viaţă. A învins Ungaria cu 28-27 în ultimele secunde şi s-a calificat în Main Round la Campionatul Mondial.

Tricolorele au făcut 30 de minute memorabile cu Ungaria, reuşind să revină de la un handicap de minus şase goluri la pauză (16-10). În minutul 59:52 a dat lovitura de graţie prin Cristina Neagu. Atunci a fost marcat golul pentru 28-27, România a preluat conducerea pentru prima dată pe tabela de marcaj, suficient însă pentru a se califica între cele mai bune 12 naţionale ale lumii.

Rezultatele zilei de vineri ale Campionatului Mondial de handbal feminin
 

Vineri au avut loc douăsprezece partide ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia. Reprezentativa României se află pe locul 3 în clasamentul Grupei C, cu un total de 6 puncte.

Grupa B:
Brazilia – Australia 31-9
Franţa – Danemarca 18-20
Germania- Coreea de Sud 27-27

Clasament Grupa B:
1. Coreea de Sud 8 p
2. Germania 7 p
3. Danemarca 7 p
4. Franţa 5 p
5. Brazilia 3 p
6. Australia 0 p

Grupa D:
Japonia – China 35-18
Rusia – Suedia 30-22
Argentina – Congo 25-16

Clasament Grupa D:
1. Rusia 10 p
2. Suedia 8 p
3. Japonia 6 p
4. Argentina 4 p
5. Congo 2 p
6. China 0 p

Grupa C:
Muntenegru – Spania 26-27
România – Ungaria 28-27
Senegal – Kazakhstan 30-20

Clasament Grupa C:
1. Spania 10 p
2. Muntenegru 8 p
3. România 6 p
4. Ungaria 4 p
5. Senegal 2 p
6. Kazakhstan 0 p

Grupa A:
Angola – Cuba 40-30
Olanda – Norvegia 30-28
Serbia – Slovenia 29-27

Clasament Grupa A:
1. Olanda 8 p
2. Norvegia 8 p
3. Serbia 6 p
4. Angola 4 p
5. Slovenia 4 p
6. Cuba 0 p

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici