Replica Rusiei după Crimeea: noapte însângerată la Dnepropetrovsk, cu 11 morţi la Nikopol. Moscova solicită reuniunea Consiliului ONU pentru centrala nucleară de la Zaporijie

Bombardament rusesc în timpul nopţii: 12 morţi în Nikopol şi în Zaporojie.

3506 afișări
Imaginea articolului Replica Rusiei după Crimeea: noapte însângerată la Dnepropetrovsk, cu 11 morţi la Nikopol. Moscova solicită reuniunea Consiliului ONU pentru centrala nucleară de la Zaporijie

Replica Rusiei după Crimeea: noapte însângerată la Dnepropetrovsk, cu 11 morţi la Nikopol. Moscova solicită reuniunea Consiliului ONU pentru centrala nucleară de la Zaporijie

Guvernatorul local, Valentin Reznichenko, a scris pe Telegram că atentatele care au avut loc noaptea trecută în cartierul Nikopol au făcut 11 morţi şi 13 răniţi, „lovind zonele rezidenţiale din Marhanets”.

În schimb, o femeie ar fi murit în regiunea în care se află centrala nucleară Zaporojie. Zona este Kushugum, spun administratorii locali, unde o femeie ar fi murit din cauza unui atac rusesc, potrivit Unian.

Kievul: „Nu avem nimic de-a face cu bombardamentul din Crimeea”

Guvernul ucrainean se declară străin de exploziile care au avut loc ieri la o bază militară rusă din Crimeea. Răspunzând la o întrebare adresată televiziunii online Dozhd, Mikhailo Podoliak, un consilier influent al preşedintelui Zelenski, a negat orice implicare. „Nu avem nicio responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat în Crimeea”.

Între timp, numărul răniţilor în explozii a crescut la 13.

Rusia apelează la ONU

Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU „cu privire la recentele atacuri ucrainene împotriva centralei electrice şi la consecinţele catastrofale pe care le-ar putea implica”, susţine o sursă a misiunii ruse la ONU, care a contactat agenţia Tass.

Întâlnirea, conform cererii Moscovei, ar trebui să aibă loc mâine, 11 august. În schimb, Ucraina se focusează pe zona Crimeea, anexată cu forţa de Rusia în 2014.

Într-un nou mesaj video difuzat aseară, preşedintele Ucrainei, Zelenski a spus că „războiul Rusiei împotriva Ucrainei a început odată cu ocuparea Crimeei şi se va termina cu eliberarea acesteia”, relatează Ukrainska Pravda.

Zelenski vrea Crimeea înapoi

„Astăzi există multă atenţie asupra problemei Crimeei. Şi acest lucru este corect. Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată. Să nu uităm că războiul rusesc împotriva Ucrainei a început odată cu ocuparea Crimeei.

Rusia a transformat peninsula noastră, care a fost şi va fi întotdeauna unul dintre cele mai bune locuri din Europa, într-unul dintre cele mai periculoase locuri din Europa. Rusia a adus represiune pe scară largă, probleme de mediu, impas economic şi război în Crimeea”.

Potrivit preşedintelui Ucrainei, prezenţa ocupanţilor în peninsulă reprezintă o ameninţare la adresa Europei şi a stabilităţii mondiale. „Regiunea Mării Negre nu poate fi în siguranţă cât timp Crimeea este ocupată. Nu va exista pace pe termen lung şi stabilitate în multe ţări de pe coasta Mediteranei, atâta timp cât Rusia va avea posibilitatea de a folosi peninsula noastră ca bază militară”, spune Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici