Specialist în boli infecţioase: "Lasă pantofii afară. Sunt focare pentru coronavirus" Câte zile rezistă virusul pe talpă

Coronavirusul schimbă complet modul în care trăim.

7907 afișări
Imaginea articolului Specialist în boli infecţioase: "Lasă pantofii afară. Sunt focare pentru coronavirus" Câte zile rezistă virusul pe talpă

Specialist în boli infecţioase: "Lasă pantofii afară. Sunt focare pentru coronavirus" Câte zile rezistă virusul pe talpă

Georgine Nanos, specialist în boli infecţioase din San Diego, avertizează asupra pericolului reprezentat de pantofii pe care îi purtăm. Noul coronavirus poate să reziste până la 5 zile pe tălpile pantofilor, de aceea este absolut necesar să nu întrăm încălţaţi în casă dacă ieşim afară.

Medicul spune că virusul se poate lipi de tălpi în zone aglomerate precum magazine alimentare, aeroporturi sau transportul public.

Talpa unui pantof este teren de reproducţie pentru bacterii, fungi şi viruşi, plus că particule respiratorii pot ateriza de la o persoană infectată cu coronavirus pe limba unui pantof sau şireturile sale.

Tot mai mulţi specialişti avertizează că virusul poate să reziste până la 5 zile pe suprafeţe asemânătoare cu materialele din care sunt făcuţi de obicei pantofii şi la temperatura camerei.

Carole Winner, specialist în sănătate publică din Kansas, recomandă ca pantofii să rămână în garaj dacă circulăm cu maşina sau lângă uşa de la intrare.

"Ideea e să nu intrăm cu pantofii veniţi de afară direct prin casă. Cei care nu au posibilitatea să lucreze de acasă, precum angajaţii spitalelor sau vânzătorii de la magazine, sunt sfătuiţi să foloseasca o singură pereche de pantofi pentru timpul petrecut în afara casei. Pantofii din pânză sau material moale trebuie spălaţi la maşina de spălat, în timp ce incălţămintea din piele ar trebui curăţată de mână cu dezinfectant", a spus Winner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici