STAI ACASĂ! România are milioane de oameni în categoriile vulnerabile la COVID-19. Un grafic înspăimântător

Coronavirusul a provocat deja primele doua decese în Romania. Sunt peste 400 de infectări deja, iar românii au ieşit sâmbătă la grătar în parc şi s-au înghesuit în centrele comerciale.

2490 afișări
Imaginea articolului STAI ACASĂ! România are milioane de oameni în categoriile vulnerabile la COVID-19. Un grafic înspăimântător

STAI ACASĂ! România are milioane de oameni în categoriile vulnerabile la COVID-19. Un grafic înspăimântător

Romania poate călca pe urmele Italiei în perioada următoare, dacă oamenii nu vor respecta recomandările de izolare la domiciliu ale autorităţilor. Sunt milioane de români care riscă afecţiuni grave dacă vor fi infectaţi cu noul coronavirus. Acesta afectează cel mai mult persoanele hipertensive, pe diabetici, pe fumători şi pe cei mai în vârstă. Cifrele arată un numar uriaş de persoane care se încadrează în aceste categorii.


7,4 milioane de români suferă de hipertensiune arterială (Societatea Romana de Hipertensiune)
1,7 milioane de români suferă de diabet zaharat (Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice)
6 milioane de români sunt fumători (European Commission)
4,5 milioane de români au vârsta mai mare de 61 de ani (Institutul Naţional de Statistică)


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici