Starea celor 12 OSTATICI capturaţi de piraţi pe coasta Nigeriei, între care şi un român, DEZVĂLUITĂ

Cei 12 ostatici capturaţi de piraţi pe coasta Nigeriei de la bordul unei nave sub pavilion elveţian, între care se află şi un român, sunt bine, a anunţat, vineri, Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

1113 afișări
Imaginea articolului Starea celor 12 OSTATICI capturaţi de piraţi pe coasta Nigeriei, între care şi un român, DEZVĂLUITĂ

Starea celor 12 OSTATICI capturaţi de piraţi pe coasta Nigeriei, între care şi un român, dezvăluită de sindicatul navigatorilor

Potrivit liderului SLN, Adrian Mihălcioiu, care este şi reprezentant al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) în România, compania căreia îi aparţine nava a intrat în legătură cu cei care au capturat 12 navigatori.

„Aceasta (compania - n.r.) a comunicat că membrii echipajului sunt împreună, toţi sunt bine şi nevătămaţi”, arată Adrian Mihălcioiu, într-un comunicat de presă.

Acesta le reaminteşte navigatorilor câteva dintre drepturile fundamentale pe care le au, între care dreptul de a fi informat şi a refuza navigaţia într-o zonă cu risc ridicat. În acest caz, repatrierea se face pe cheltuiala companiei plus o compensaţie de două luni salariul de bază.

În 22 septembrie, o navă ce operează sub pavilion elveţian a fost atacată de către piraţi în largul apelor nigeriene, 12 membri ai echipajului fiind răpiţi. Printre aceştia se află şi un român, dar şi persoane din Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Bosnia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici