Steve Scalise, lider al Partidului Republican din SUA, împuşcat la un antrenament de baseball. Alte patru persoane, rănite. UPDATE Donald Trump: Autorul atacului a murit

Steve Scalise, liderul grupului republican din Camera Reprezentanţilor, un consilier al acestuia şi doi agenţi de poliţie au fost răniţi în atacul armat din oraşul Alexandria, a declarat Michael Brown, şeful Poliţiei municipale. Autorul atacului armat din statul Virginia a murit, a anunţat Donald Trump.

5113 afișări
Imaginea articolului Steve Scalise, lider al Partidului Republican din SUA, împuşcat la un antrenament de baseball. Alte patru persoane, rănite. UPDATE Donald Trump: Autorul atacului a murit

Lider al Partidului Republican din SUA şi consilieri ai săi, răniţi într-un incident armat produs la un antrenament de baseball

UPDATE 18:45 Autorul atacului armat din statul Virginia, soldat cu rănirea congresmanului Steve Scalise şi a altor trei persoane, a murit ca urmare a schimbului de focuri cu poliţia, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, citat de CNN.

Donald Trump a afirmat că a sunat-o pe soţia lui Steve Scalise, promiţându-i susţinerea sa deplină. Preşedintele SUA a discutat şi cu şeful Poliţiei Capitoliului, lăudând acţiunile curajoase ale agenţilor.

"Congresmanul Scalise este un prieten, un prieten foarte bun. Este un patriot şi un luptător. Îşi va reveni în urma acestui atac. Scalise are rugăciunile întregii naţiuni şi, sincer, ale întregii lumi", a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a declarat că, dacă agenţii de poliţie nu ar fi intervenit pentru eliminarea atacatorului, multe persoane ar fi fost ucise. "Curajoşii agenţi ai Poliţiei Capitoliului fac o treabă incredibilă în condiţii foarte dificile", a subliniat Trump.

Steve Scalise, liderul grupului politic republican din Camera Reprezentanţilor, şi alte trei persoane au fost răniţi în atacul armat din statul Virginia, a anunţat Poliţia.

UPDATE 18:03 Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a preluat cazul atacului armat din Virginia, instituţia precizând că încă nu s-a stabilit dacă ţinta au fost membrii Congresului, relatează CNN.

"Deocamdată, este prematur să se poată spune că ţinta atacului au fost membrii Congresului", a declarat un reprezentant al FBI.

"Nu este clar dacă a fost o tentativă de asasinat, nu s-a stabilit dacă atacatorul a deschis focul pentru a omorî pe cineva", a precizat oficialul citat.

Poliţia nu a stabilit încă mobilul atacului cu armă de foc produs miercuri în statul Virginia.

Steve Scalise, liderul grupului politic republican din Camera Reprezentanţilor, şi alte trei persoane au fost răniţi în atacul armat din statul Virginia, a anunţat Poliţia, precizând că autorul atacului a fost reţinut şi este şi el spitalizat.

Potrivit ultimelor informaţii, starea lui Steve Scalise este "stabilă".  Acesta se află internat la Spitalul universitar "George Washington" din capitala Statelor Unite, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Associated Press.

De asemenea, "autorul atacului armat a fost reţinut, nu mai reprezintă nicio ameninţare", a anunţat poliţia din statul Virginia.

"Congresmanul Steve Scalise, un prieten şi un patriot adevărat, a fost rănit destul de rău, dar îşi va reveni în totalitate. Îi suntem alături prin gândurile şi rugăciunile noastre", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Preşedintele Statelor Unite a fost informat despre incidentul armat şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei, a anunţat anterior Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Atât preşedintele Donald Trump, cât şi vicepreşedintele Michael Pence sunt ţinuţi la curent cu situaţia din statul Virginia. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru persoanele afectate", a transmis Sean Spicer prin Twitter.

Incidentul a avut loc în zona East Monroe / Del Ray din oraşul Alexandria, în statul american Virginia. Un individ a deschis focul cu o armă de foc spre echipa republicană de baseball a Congresului SUA, în timpul unui antrenament.

Steve Scalise a fost împuşcat în şold, iar un consilier al acestuia, în piept, relatează Fox News.

Atacatorul a fost şi el rănit în incident.

Conform postului CNN, în incident au fost răniţi şi agenţi ai Poliţiei Capitoliului care erau prezenţi la antrenament pentru garantarea securităţii.

Poliţia din Alexandria a confirmat producerea incidentului armat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici