Stimulente la graniţa cu România: Cetăţenii vor primi bani dacă se vor vaccina anti-COVID până la finalul lunii mai

Serbia a promis că le va oferi cetăţenilor echivalentul a 25 de euro dacă se vor vaccina împotriva coronavirusului, notează Euronews.

1249 afișări
Imaginea articolului Stimulente la graniţa cu România: Cetăţenii vor primi bani dacă se vor vaccina anti-COVID până la finalul lunii mai

 

Preşedintele Aleksandar Vucic a declarat că iniţiativa îi va răsplăti pe cetăţeni pentru „responsabilitatea” de a se imuniza împotriva COVID-19.

Persoanele cu vârste de peste 16 ani care au primit deja una sau două doze, sau care se vor vaccina cu cel puţin o doză până pe 31 mai, vor obţine 3.000 de dinari (25 euro), ceea ce se traduce prin 5% din media salarială lunară din Serbia.

Vucic a adăugat că decizia de a nu te vaccina este „iresponsabilă şi egoistă”, însă a exclus orice formă suplimentară de restricţii. Totuşi, preşedintele a anunţat că angajaţii din sectorul public care nu au fost imunizaţi nu vor putea beneficia de concedii medicale în situaţia în care au contractat virusul SARS-CoV-2.

Iniţiativa guvernului – prima de acest fel la nivel mondial – vrea să resusciteze campania de inoculare din Serbia şi să reducă scepticismul tot mai mare din rândul cetăţenilor.

Vucic speră acum ca autorităţile să vaccineze cu o doză cel puţin 55% din populaţia ţării până la sfârşitul lunii mai. Până acum, circa 22% din cei 7 milioane de oameni din Serbia au primit a doua doză, cu mult peste media înregistrată la nivelul Uniunii Europene – 9%.

Ţara din vestul României a cumpărat milioane de vaccinuri, inclusiv serul chinezesc Sinopharm şi Sputnik V, produs în Rusia. Dozele nu au fost aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentelor.

România a administrat până acum aproape 5,6 milioane de vaccinuri, acoperind cu prima doză 17,8% din populaţia ţării, în timp ce a doua doză a ajuns la 11% din totalul cetăţenilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici