STUDIU: 99% din oamenii care au murit de coronavirus în Italia sufereau şi de alte boli

Peste 99% din cei care au murit din cauza coronavirusului sufereau de alte afecţiuni medicale, reiese dintr-un studiu realizat de auutoritatea de sănătate din Italia publicat de Bloomberg.

51320 afișări
Imaginea articolului STUDIU: 99% din oamenii care au murit de coronavirus în Italia sufereau şi de alte boli

STUDIU: 99% din oamenii care au murit de coronavirus în Italia sufereau şi de alte boli

După ce bilanţul morţilor de COVID-19 din Italia a depăşit 2500, cu o creştere de 150% în ultima săptămână, autorităţile au studiat datele decedaţilor în încercarea de a afla cum să combată boala.

În timp ce guvernul lui Conte vrea sa extindă carantina naţională şi în luna aprilie, cercetătorii caută soluţii cu disperare pentru a pune capăt pandemiei. Italia are cea mai mare rată de persoane decedate din lume, 8%, iar un institut medical din Roma a analizat deja datele a 18% din persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus.

Doar 0,8% din cei care au murit nu mai sufereau de alte boli şi aveau un istoric medical sănătos. Aproape jumătate din victime au suferit de alte trei boli în trecut, iar o pătrime a avut una sau alte două boli cu care s-a confruntat.

Peste 75% din cei decedaţi au avut tensiunea arterială mărită, 35% au suferit de diabet şi o treime a avut probleme cardiace.

Media de vârstă a persoanelor care au decedat de coronavirus în Italia este 79.5 ani, cu 17 persoane până în 50 de ani decedate până pe 17 martie. Toate persoanele sub 40 de ani decedate se confruntau deja cu probleme serioase de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici