Traian Băsescu, despre înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiţă: Marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat a avut mandat de la o instituţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că „marea problemă” referitoare la înregistrare apărută recent în presă este dacă aceasta a fost făcută în baza unui mandat de la o instituţie a statului, el menţionând că nu a ştiut că a fost înregistrat şi nu a autorizat publicarea.

7007 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiţă: Marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat a avut mandat de la o instituţie

Traian Băsescu, despre înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiţă: Marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat a avut mandat de la o instituţie (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

„În primul rând, eu nu am ştiut că cineva înregistrează şi nu ştiu dacă a fost Sebastian Ghiţă sau altcineva. În al doilea rând, nu am autorizat pe nimeni ca dacă a înregistrat ceva să facă publice acele discuţii private şi în al treilea rând marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat m-a înregistrat având un mandat de la o instituţie a statului sau a făcut-o din proprie iniţiativă”, a spus Traian Băsescu, întrebat despre înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă în care fostul preşedinte al României vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, cauză în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

El a negat orice implicare în dosarul lui Voiculescu.

„Eu cred că pedeapsa pe care a primit-o Voiculescu este una corectă. Dacă este ceva de discutat, este dacă au fost atraşi în proces toţi cei care au participat la spălarea de bani din Cipru”, a mai spus Băsescu.

În urma difuzării înregistrării, procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat pentru fapte de abuz în serviciu, fiind deschis un dosar penal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici