Un caz „Teo Peter” în Marea Britanie. Cerere către SUA să regândească imunitatea soţiei unui diplomat după un accident rutier mortal

Ministrul de externe al Marii Britanii a cerut sâmbătă Statelor Unite să-şi reconsidere decizia de a lăsa soţia unui diplomat american care a fost implicată într-un accident de maşină fatal să-şi folosească imunitatea diplomatică pentru a părăsi Marea Britanie.

5258 afișări
Imaginea articolului Un caz „Teo Peter” în Marea Britanie. Cerere către SUA să regândească imunitatea soţiei unui diplomat după un accident rutier mortal

Accidentul din 2004 din Bucureşti în care a murit basistul Compact

Harry Dunn, în vârstă de 19 ani, care conducea o motocicletă, a murit în urma unei coliziuni în apropierea RAF Croughton, o bază a forţelor aeriene din Northamptonshire, în centrul Angliei, care este folosită de Statele Unite.

 

 

"Doresc să ofer condoleanţe familiei afectate de acest incident tragic", a declarat ministrul de externe din Marea Britanie, Dominic Raab.

Poliţia a spus că a solicitat o derogare de la imunitatea diplomatică pentru a permite investigaţiile şi un interviu cu soţia diplomatului.

"Din păcate, în cele din urmă, am fost anunţaţi că cererea a fost refuzată şi suspectul a părăsit Marea Britanie", a spus Sarah Johnson, agentul de poliţie din Northamptonshire, la televiziunea Sky News.

Raab a spus că regretă decizia SUA.

"Am sunat la ambasadorul SUA pentru a-i comunica dezamăgirea Marii Britanii pentru decizie şi pentru a îndemna Ambasada să o reexamineze", a spus el.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA la Londra a declarat: „Orice întrebări referitoare la renunţarea la imunitate cu privire la diplomaţii noştri şi la membrii familiei lor de străinătate, într-un caz ca acesta, primesc o atenţie deosebită la nivelurile de seniori.

"Ambasada SUA continuă să fie în strânsă legătură cu oficialii britanici", a anunţat sec Ambasada SUA. 

Basistul şi fondatorul trupei Compact, Teo Peter, şi-a pierdut viaţa  în dimineaţa zilei de 4 decembrie 2004, într-o sâmbătă, când puşcaşul marin Cristopher Robert VanGoethem, urcat băut la volan, nu a acordat prioritate la intersecţia străzii Polone cu Bulevardul Dacia, spulberând taxiul în care se afla muzicianul. Vinovatul nu a fost pedepsit nici până astăzi, ascunzându-se sub „pălăria“ imunităţii diplomatice. Taximetristul a scăpat cu viaţă, refuzând însă  să se deplaseze la proces în Statele Unite ca să depună mărturie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici