Un medic oncolog din Iaşi, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

Medicul ieşean infectat cu noul coronavirus a fost în spital cu patru zile înainte de a veni confirmarea. Potrivit anchetei epidemiologice, acesta a fost văzut pe camerele de supraveghere stând de vorbă cu 9 cadre medicale, însă nu s-a apropiat la mai puţin de 1,5 metri de niciuna dintre persoane.

3865 afișări
Imaginea articolului Un medic oncolog din Iaşi, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

Un medic oncolog din Iaşi, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi în cazul medicului de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a scos la iveală faptul că bărbatul a fost în spital după ce s-a întors din Franţa, înainte de a fi confirmat că este infectat, în ciuda recomandărilor epidemiologului unităţii medicale, care i-a spus să stea acasă în autoizolare.

„Potrivit informaţiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7.15 – 7.57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat în spital nu a intrat în contact direct cu cele nouă persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu opt dintre cei nouă contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct", se arată într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Potrivit sursei citate, un singur cadru medical dintre cei cu care medicul a interacţionat a fost testat pentru depistarea virusului, „având în vedere că discuţia purtată cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute”.

Rezultatul a fost negativ în cazul acestei persoane, „iar cele opt persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici