Un număr egal cu populaţia oraşului Iaşi. Atâţi oameni s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva anul acesta. Zeci de mii de pelerini stau încă la coadă

Pe la raclele cu moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfintei Tecla au trecut deja peste 230.000 de credincioşi, aproape cât numără populaţia oraşului Iaşi, care are 290.000 de locuitori. Deşi este cea de-a şasea zi de pelerinaj, iar hramul Cuvioasei a fost sărbătorit sâmbătă, oamenii continuă să vină la Iaşi.

1455 afișări
Imaginea articolului Un număr egal cu populaţia oraşului Iaşi. Atâţi oameni s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva anul acesta. Zeci de mii de pelerini stau încă la coadă

Un număr egal cu populaţia oraşului Iaşi. Atâţi oameni s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva anul acesta. În continuare, sunt zeci de mii de pelerini la coadă

Aproximativ 30.000 de oameni aşteaptă, duminică, să le vină rândul să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cea de-a şasea zi de pelerinaj la raclele sfinte scoase în faţa Catedralei Mitropolitane de la Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

De vineri noaptea, numărul celor care aşteptau la rând nu a scăzut sub 30.000, uneori depăşind şi 40.000.

Pentru a ajunge la raclele cu moaştele sfinte, oamenii aşteaptă şi 16 ore şi se aşează în rânduri care depăşesc 3 kilometri.

„Am venit ieri (sâmbătă – n.r.) la 8 seara şi am stat toată noaptea, am stat şi pe scaun că am avut un scăunel la mine. Dimineaţă am primit un ceai cald şi ne-a ajutat Dumnezeu şi am ajuns. A meritat, am sufletul mai uşor acum. Este prima dată când vin. Îi mulţumesc Sfintei că ea m-a chemat aici. Am 72 de ani, am zis de multe ori că vin, am venit cu fata şi cu nepoata”, a povestit Ana, una dintre credincioasele care au reuşit, duminică, să ajungă la racle.

După 16 ore de aşteptare, o altă femeie, care a venit din Tecuci, pleacă împăcată acasă.A reuşit să ajungă să se închine.

„Am venit de la Tecuci, m-am aşezat la rând aseară la 8, am stat 16 ore aproape. Îi mulţumim Domnului că ne-a învrednicit şi am ajuns”, a femeia.

Ziua de hram a Sfintei Cuvioase Parascheva a fost sâmbătă, când slujba a fost oficiată în faţa Catedralei, de un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Teofil, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici