USR, despre înfiinţarea parchetului special pentru magistraţi: PSD creează o arhivă SIPA 2

USR a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că va iniţia la începutul sesiunii parlamentare o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, după anunţul pe care acesta l-a făcut privind modificările aduse legilor justiţiei, catalogat ca un ”atac asupra justiţiei”.

236 afișări
Imaginea articolului USR, despre înfiinţarea parchetului special pentru magistraţi: PSD creează o arhivă SIPA 2

USR, despre înfiinţarea parchetului special pentru magistraţi: PSD creează o arhivă SIPA 2

”Partidul Uniunea Salvaţi România condamnă ferm propunerile legislative de modificare a legilor Justiţiei anunţate astăzi de ministrul Tudorel Toader şi pregăteşte o moţiune simplă împotriva acestuia. Prin propunerile făcute de ministrul Justiţiei, practic, numirile procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT au ajuns în pixul lui Dragnea. Ministrul Justiţiei a cedat presiunilor liderilor PSD-ALDE şi a exclus preşedintele României din procedura numirii şefilor DNA, DIICOT si Procurorului General astfel încât Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu să îşi atingă obiectivul principal: schimbarea şefilor de parchete şi închiderea propriilor dosare”, precizează USR.

De asemenea, USR consideră grave trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei şi înfiinţarea unui parchet special pentru magistraţi, aceasta din urmă fiind comparată cu existenţa arhivelor SIPA, prin care magistraţii ar putea fi ”verificaţi şi controlaţi politic”.

”La fel de grav este faptul că Inspecţia Judiciară trece de la Consiliul Superior al Magistraturii sub controlul politic de la Ministerul Justiţiei. Iar prin înfiinţarea unui parchet special pentru magistraţi, practic, PSD creează o arhivă SIPA 2 prin care procurorii şi judecătorii vor fi verificaţi şi controlaţi politic. Aceasta este o măsură clară de intimidare a magistraţilor din România”, se mai precizează în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici