ZF: O scădere de 1.800 dolari în 10 minute: Bitcoin reaminteşte investitorilor că este un activ extrem de volatil

După ce a înregistrat una dintre cele mai bune perioade de creştere din istorie în doar câteva săptămâni şi s-a apropiat de pragul de 14.000 de dolari, bitcoin a scăzut brusc, şi le-a amintit investitorilor instituţionali de ce nu au destul apetit de risc pentru acest activ.

1003 afișări
Imaginea articolului ZF: O scădere de 1.800 dolari în 10 minute: Bitcoin reaminteşte investitorilor că este un activ extrem de volatil

Bitcoin a crescut săptămâna aceasta cu aproape 40% până la 13.852 dolari – cel mai înalt nivel din ianuarie 2018 şi până în prezent.

Dar moneda s-a lovit de un zid miercuri noapte în jurul orei 23.30, potrivit Bloomberg, şi a scăzut cu peste 1.800 de dolari în doar 10 minute. Joi, volatilitatea a continuat să se extindă şi bitcoin a jonglat între minus 15% şi plus 4,8%.

Vineri, la ora 11.50, bitcoin se tranzacţiona la 11.515 dolari, la o capitalizare totală de peste 204 miliarde dolari, înregistrând o scădere de 4,6%, potrivit platformei coinmarketcap.com

 „O scădere bruscă de 20-30% după un raliu nu ar fi ceva surprinzător şi ar fi chiar în consistenţă cu trendul bitcoinului după un raliu”, notează Robert sluymer, strateg tehnic în cadrul Fundstrat Global Advisors.

Articol din Ziarul Financiar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici