Acer a fost lovită de un atac de tip ransomware. Hackerii cer o recompensă uriaşă

  • Acer, producătorul de computere, a fost victima unui atac de tip ramsomware.
  • Atacatorii au blocat sistemele companiei şi cer o recompensă de 50 de milioane de dolari.
  • Este cel mai mare atac de acest tip de până acum.
1292 afișări
Imaginea articolului Acer a fost lovită de un atac de tip ransomware. Hackerii cer o recompensă uriaşă

Acer a fost lovită de un atac de tip ransomware. Hackerii cer o recompensă uriaşă

Dacă pentru restul lumii pandemia a fost un chin, hackerii au avut un an pe cinste. Numărul atacurilor a crescut, iar în acest weekend a avut loc unul dintre cele mai mari de până acum. 
 
Victimă a fost de data aceasta producătorul de computere, Acer. O grupare recunoscută de hackeri, numită REvil, a reuşit să profite de o vulnerabilitate din sistemul Microsoft Exchange şi s-a infiltrat în sistemele Acer. Astfel, compania nu mai are control asupra propriilor date. Ca să o facă trebuie să plătească 50 de milioane de dolari.
 
Este cel mai mare atac de tip ramsomware cunoscut până acum publicului. Atacatorii le-au dat termen celor de la Acer până pe 28 martie să plătească sau vor transmite pe internet datele furate. Motivul pentru care companiile plătesc în astfel de cazuri îl spune expertul Bitdefender.
 
„În general atacatorii care folosesc ransomware oferă aceste chei înapoi, fie că sunt funcţionale sau nu, pentru că dacă nu ar face-o, alte potenţiale victime în viitor nu ar plăti”, a declarat Silviu Stahie, expert securitate cibernetică Bitdefender.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici