Amazon concurează cu SpaceX-ul lui Musk pentru cucerirea spaţiului. Compania a cerut permisiunea autorităţilor de a lansa peste 4.000 de sateliţi noi

Compania Kuiper Systems LLC, deţinută de Amazon a cerut autorităţilor de reglementare din SUA permisiunea de a lansa încă 4.538 de sateliţi care i-ar consolida prezenţa în spaţiu, în încercarea de a concura cu SpaceX a lui Elon Musk pentru a obţine clienţi pentru servicii de bandă largă din spaţiu.

608 afișări
Imaginea articolului Amazon concurează cu SpaceX-ul lui Musk pentru cucerirea spaţiului. Compania a cerut permisiunea autorităţilor de a lansa peste 4.000 de sateliţi noi

Sursa foto: profimedia

Bloomberg precizează că, dacă va primi aprobarea, Kuiper ar ajunge la un total de 7.774 de sateliţi, conform unui dosar depus joi la Comisia Federală pentru Comunicaţii.

Kuiper şi Space Exploration Technologies Corp. a lui Musk au cereri depuse la FCC pentru flote de sateliţi pe orbita joasă a Pământului. Companiile s-au confruntat în ultimele luni, Amazon susţinând că SpaceX nu a îndeplinit cerinţele de reglementare. SpaceX a respins criticile ca fiind irelevante.

SpaceX s-a impus ca lider în domeniul spaţial, după ce a lansat cel puţin 1.700 dintre sateliţii săi de bandă largă Starlink şi are în plan alte mii de sateliţi.

Amazon.com a obţinut anterior aprobarea FCC pentru 3.236 de sateliţi şi spune că va lansa doi sateliţi prototip la sfârşitul anului viitor.

OneWeb, cu sediul la Londra, construieşte o flotă de 648 de sateliţi. La 3 noiembrie, Boeing Co. a obţinut permisiunea FCC pentru o flotă de 147 de sateliţi de comunicaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici