Cel mai mic robot din lume, care merge controlat de la distanţă, are o lăţime de aproximativ jumătate de milimetru

  • Inginerii de la Northwestern au inventat cei mai mici roboţi din lume care merg fiind controlaţi de la distanţă.
  • Fiecare dintre ei are o lăţime de aproximativ o jumătate de milimetru, ceea ce este mai mic decât grosimea unui penny din Statele Unite.
  • Pentru aceşti crabi robotici minusculi, a fi mic este o virtute.
4482 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic robot din lume, care merge controlat de la distanţă, are o lăţime de aproximativ jumătate de milimetru

Sursa foto: Twitter

Inginerii de la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois, au inventat cel mai mic robot din lume care merge controlat de la distanţă, potrivit unei cercetări publicate în revista Science Robotics.
 
A fost nevoie de un an şi jumătate pentru a inventa creaturile metalice minuscule, a declarat coautorul John A. Rogers, profesor Louis Simpson şi Kimberly Querrey de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor la Universitatea Northwestern, potrivit CNN.
 
Echipa sa a fost formată din studenţi de diferite niveluri academice care au combinat abilităţile de gândire critică şi creativă pentru a proiecta roboţi care să semene cu crabi, precum şi cu alte animale, cum ar fi viermişorii şi greierii, a spus el.
 
Unii studenţi au considerat că mişcarea laterală a crabilor este amuzantă, ceea ce a fost sursa de inspiraţie din spatele robotului crab, a spus Rogers. Micuţul robot poate, de asemenea, să se răsucească, să se întoarcă şi să sară, a adăugat el.

Aducerea la viaţă a roboţilor

Roboţii, care sunt realizaţi dintr-un aliaj maleabil cu memorie de formă, încep ca obiecte plate, asemănătoare unei bucăţi de hârtie. Picioarele şi braţele sunt îndoite pentru ca robotul să poată sta în picioare, a spus el. Crabul rămâne în picioare până când se foloseşte căldura pentru a-l face să se mişte, a spus Rogers.
 
Un obiect metalic realizat din aliaj cu memoria formei poate fi deformat, dar revine la forma sa iniţială odată ce i se aplică căldură, a explicat el.
 
Forma "originală" a crabului este atunci când acesta este plat, în timp ce starea "deformată" este atunci când braţele şi picioarele sunt îndoite.
 
Echipa sa ar încălzi anumite articulaţii pentru a le readuce parţial la starea iniţială aplatizată. Atunci când căldura era aplicată de mai multe ori într-o anumită secvenţă, crabii puteau să se mişte, similar cu modul în care oamenii îşi îndoaie şi îndreaptă picioarele pentru a merge.
 
Potrivit lui Rogers, au fost folosite lasere pentru a aplica căldură în diferite părţi ale robotului crab pentru a crea mişcare. „Un laser este o modalitate convenabilă de a face acest lucru, deoarece putem concentra lumina într-un punct foarte mic şi putem scana acel punct în jur pentru a ilumina diferite părţi ale corpului robotului într-o secvenţă de timp", a spus el.

Un viitor promiţător

Roboţii se află încă în faza de dezvoltare şi sunt creaţi în principal în scopuri academice, dar tehnologia folosită pentru a face crabii minusculi are potenţial, a spus Rogers.
 
Roboţii crabi minusculi ar putea fi folosiţi pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale minim invazive sau ar putea ajuta la asamblarea şi repararea maşinilor la scară mică, a spus el.
 
Între timp, Rogers şi-a provocat echipa să extindă capacităţile robotului. „Ca un obiectiv aspiraţional, i-am rugat pe studenţi să vadă dacă pot găsi o modalitate de a face aceşti roboţi să zboare, poate imposibil, dar distractiv de gândit", a spus el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici