Chinezii vor să scadă preţul maşinilor electrice

  • Maşinile electrice sunt scumpe, dar o companie din China vrea să schimbe asta
  • Au găsit o soluţie prin care scazi preţul maşinii lor cu 10.000$
  • Nu vei mai cumpăra bateria, ci o vei închiria pentru 140$/lună
984 afișări
Imaginea articolului Chinezii vor să scadă preţul maşinilor electrice

Profimedia

Deşi sunt o investiţie bună, nu mulţi îşi permit maşini electrice. Iar dacă până acum, în România, vehiculele propulsate electric sunt reprezentarea statutului în societate, află că asiaticii vor să schimbe asta.

Au făcut un SUV electric, costă 50.000$, dar îi poţi scădea preţul cu 10.000 $ dacă nu cumperi şi bateriile. 

Nio Inc a creat un sistem de leasing numit „bateria de serviciu”, prin care plăteşti lunar 140$ pentru închirierea acumulatorilor.

Compania a lansat oficial acest proiect în China şi urmează să ajungă în Europa anul viitor.

În banii ăştia, vei putea folosi şi staţia de schimbare a bateriei, ca tu să nu te mai complici cu încărcarea acesteia.

Doar parchezi maşina pe platformă şi gata, în câteva minute vei avea un acumulator nou, pregătit să te ducă acolo unde ai nevoie.

Vlad Micsunescu de la Atelierul de Detailing, îţi spune că ideea este bună pentru că scuteşti nişte timp şi bani cu noua ideea a chinezilor.

„În primul rând, îţi scade considerabil preţul de achiziţie şi mai ales în România, sigur, faţă de alte ţări sau cel puţin în Balcani, lumea se uită mai atent la acest preţ de achiziţie. În plus, mi se pare că te scapă de nişte infrastructură. Pentru că, de exemplu, dacă îţi iei o maşină electrică, nu prea poţi s-o încarci de la priză, îţi trebuie o staţie specială de încărcare, care e scumpă şi trebuie să-ţi faci nişte modificări la casă”, spune Vlad Micsunescu, Car Youtuber Atelierul de Detailing.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici