Cum va putea fi detectat COVID-19 cu ajutorul inteligenţei artificiale

  • Sistemul ar putea detecta virusul prin intermediul vocii şi tusei
  • Platforma are lansarea în septembrie şi va fi disponibilă în opt limbi
  • Datele pe care aplicaţia le va strânge vor fi anonime
797 afișări
Imaginea articolului Cum va putea fi detectat COVID-19 cu ajutorul inteligenţei artificiale

sursa foto: profimedia

Află că în doar câteva luni vei putea şti dacă eşti infectat cu coronavirus cu ajutorul inteligenţei articiale. Sistemul, dezvoltat de un grup de specialişti din Luxemburg, îţi va permite să îţi pui singur diagnosticul prin intermediul vocii tale. Vor fi colectate registre de voce din partea mai multor oameni care tuşesc, pentru a se determina parametrii tusei şi ai vocii.

„Afecţiunile respiratorii, cum ar fi tusea seacă, durerile în gât şi dispneea provocate de COVID-19, pot face ca vocile pacienţilor să fie diferite, creând 'semnături identificabile de voce', care pot fi recunoscute prin folosirea sistemului nostru. Ideea noastră se inspiră din investigaţiile avansate pentru analiza sunetului, cum ar fi recunoaşterea automată a persoanelor afectate de o răceală, ca urmare a acusticii vocii, sau distincţia între tusea seacă şi cea productivă" a declarat specialistul Muhannad Ismael pentru agenţia EFE.

AUTOR MARINA DINU

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici