Facebook a făcut curat: 7 milioane de postări false despre Covid au fost şterse

  • 7 milioane de postări cu fake news despre Covid au fost şterse de pe Facebook.
  • Facebook a fost acuzată că politicile sale sunt prea relaxate.
  • Au fost eliminate şi postări care incitau la ură, dar şi cele cu conţinut extremist.
352 afișări
Imaginea articolului Facebook a făcut curat: 7 milioane de postări false despre Covid au fost şterse

sursa foto: profimedia

Facebook a anunţat că a şters 7 milioane de postări  în al doilea trimestru al anului, postări prin care erau transmise informaţii false despre noul coronavirus. Au fost şterse şi postări care ofereau măsuri de prevenţie false sau tratamente miraculoase.

Răspunsul celor de la Facebook vine în urma recentelor acuzaţii că politicile platformei sunt prea relaxate.

Zuckerberg a supralicitat, spunând că din 2021 vor fi invitaţi experţi independenţi care să evalueze politicile privind conţinutul postărilor.

Peste 22,5 milioane de postări au fost eliminate de pe platformă pentru incitare la ură, iar 8,7 milioane de postări au fost eliminate pentru că aveau legătură cu organizaţii extremiste.

Zuckerberg spune că, pe timpul pandemiei, au fost nevoiţi să se bazeze mai mult pe automatizări, pentru că oamenii care analizează conţinutul au venit în număr mai mic la birouri. Ca atare a fost eliminat un număr mai mic de postări referitoare la auto-mutilare, nuditate infantilă şi exploatare sexuală.

Totodată, Facebook a anunţat că va include în categoria postărilor care incită la ură şi pe cele referitoare la aspectul fizic al oamenilor de culoare sau stereotipurile conform cărora evreii conduc lumea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici