Facebook pune capăt tratamentului preferenţial pentru politicieni după interdicţia aplicată fostului preşedinte american, Donald Trump. Cum îşi schimbă politica

  • Facebook intenţionează să pună capăt politicii sale prin care protejează politicienii
  • Cea mai mare reţea de socializare din lume nu va mai permite abaterea de la regulile de moderare a conţinutului
  • Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, a susţinut în trecut că Facebook nu ar trebui să controleze discursul politicienilor
1223 afișări
Imaginea articolului Facebook pune capăt tratamentului preferenţial pentru politicieni după interdicţia aplicată fostului preşedinte american, Donald Trump. Cum îşi schimbă politica

Sursa foto: profimedia

Facebook intenţionează să pună capăt politicii sale prin care protejează politicienii de la unele reguli de moderare a conţinutului. Schimbarea majoră a survenit după ce contul fostului preşedinte american, Donald Trump, a fost înlăturat.

Facebook şi Twitter au susţinut mult timp că politicienilor ar trebui să li se ofere o mai mare libertate în exprimarea discursului pe platforme decât utilizatorilor obişnuiţi.

Platformele de socializare s-au confruntat în ultimii ani cu modul în care liderii mondiali şi politicienii au gestionat într-un mod lipsit de etică conţinutul pe care îl promovează.

Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, a declarat în trecut că Facebook nu ar trebui să controleze discursul politicienilor. Dar între timp lucrurile s-au schimbat, compania a decis să ia măsuri, relatează Reuters.

Corpul de control al celei mai mari reţele de socializare din lume a decis schimbarea politicii printr-o verificare mult mai riguroasă a conţinutului persoanelor publice, ca pe viitor să fie evitat riscul de a dezinforma şi a influenţa negativ în anumite probleme pe ceilalţi utilizatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici