Huawei, în moarte clinică. Gigantul chinez nu mai lansează smartphone-uri şi îşi pierde poziţia pe piaţa echipamentelor

  • Huawei a anunţat că nu vor exista smartphone-uri noi în acest an.
  • Gigantul nu îşi va actualiza seria telefoanelor din cauza sancţiunilor impuse de SUA.
  • Compania nu are voie să cumpere semiconductori fabricaţi cu software din SUA.
11950 afișări
Imaginea articolului Huawei, în moarte clinică. Gigantul chinez nu mai lansează smartphone-uri şi îşi pierde poziţia pe piaţa echipamentelor

Huawei, în criză. Nu mai lansează smartphone-uri şi îşi pierde poziţia pe piaţa echipamentelor

Declaraţie Huawei

Gigantul chinez transmite că: „Huawei a luat la cunoştinţă informaţia eronată care menţionează că brandul nu va mai lansa produse din segmentul smartphone în acest an. Dorim să menţionăm că aceste zvonuri nu au un fundament real, iar calendarul de lansări Huawei pentru anul 2021 cuprinde o lansare relevantă pentru piaţa locală şi internaţională, din categoria smartphone. Mai multe informaţii legate de subiect vor fi comunicate publicului larg în curând.”

Ce se întâmplă cu telefoanele Huawei

Huawei este în pragul colapsului financiar din cauza crizei globale de cipuri şi a sancţiunilor impuse de SUA.
 
Gigantul chinez a anunţat că nu va lansa smartphone-uri noi în acest an. Huawei nu a putut găsi un producător de cipuri şi stocul acestora se epuizează. Astfel, compania se va concentra pe furnizarea piselor de schimb pentru clienţii deja existenţi.
 
MARTIN - vlogger:
”Acest colaps este destul de dificil, deoarece de îndată ce vânzările scad, dezvoltatorii de aplicaţii nu mai sunt motivaţi să-şi aducă aplicaţiile în galeria de aplicaţii Huawei şi astfel se creează un cerc vicios din care se poate ieşi doar dacă interdicţiile sunt ridicate”.
 
Apple şi Samsung vor domina şi mai mult piaţa telefoanelor mobile.

Operatorul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru reţeaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marchează debutul companiei sud-coreene pe piaţa de echipamente de telecomunicaţii din Europa, transmite Reuters.

Acordul dintre Vodafone şi Samsung, pentru care nu au fost dezvăluiţi termenii financiari, vine într-un moment în care operatorii europeni de telefonie mobilă sunt din ce în ce mai interesaţi de posibilitatea ca Samsung să înlocuiască grupul chinez Huawei în calitate de furnizor de echipamente.

Autorităţile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din reţeaua 5G până la finele lui 2027, după o campanie demarată de Washington împotriva grupului chinez, pe motiv că ar reprezenta un risc la adresa securităţii naţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici