Kasparov vs. Deep Blue - Cum a debutat cu o eroare primul turneu câştigat de computer 3 mai 1997

  • Primul turneu câştigat de computerul Deep Blue în faţa lui Gary Kasparov a debutat cu o eroare de sistem pe 3 mai 1997
  • Era deja a doua serie de întâlniri între campionul mondial la şah şi programul IBM
  • urneul care a fost revanşa maşinii a avut loc la New York, la un an după ce Kasparov câştigase în şase partide în faţa computerului
764 afișări
Imaginea articolului Kasparov vs. Deep Blue - Cum a debutat cu o eroare primul turneu câştigat de computer 3 mai 1997

Kasparov vs. Deep Blue - Cum a debutat cu o eroare primul turneu câştigat de computer 3 mai 1997

Primul turneu câştigat de computerul Deep Blue în faţa lui Gary Kasparov a debutat cu o eroare de sistem pe 3 mai 1997. Era deja a doua serie de întâlniri între campionul mondial la şah şi programul IBM.

Turneul care a fost revanşa maşinii a avut loc la New York, la un an după ce Kasparov câştigase în şase partide în faţa computerului. Întâlnirea de pe 3 mai a fost şi ultima victorie a lui Kasparov în faţa computerului, după ce Deep Blue a greşit mutarea 44, o eroare pusă pe seama unui bug. Din acel moment, computerul a câştigat alte două partide iar alte trei s-au încheiat cu remiză. 

Deep Blue a uimit lumea pe 11 mai, 1997, când a devenit primul computer care învingea un campion mondial după un turneu organizat în şase partide. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici