Microsoft renunţă la suportul tehnic oferit pentru Internet Explorer. Cel mai cunoscut browser va înceta să existe după 25 de ani de activitate

  • Microsoft renunţă la browserul cu 25 de ani vechime – Internet Explorer
  • Din 30 noiembrie, suportul pentru browser se încheie
  • Microsoft mizează acum pe Edge, brovser construit pe nucleul Chromium
1397 afișări
Imaginea articolului Microsoft renunţă la suportul tehnic oferit pentru Internet Explorer. Cel mai cunoscut browser va înceta să existe după 25 de ani de activitate

Sursa foto: profimedia

Microsoft a decis să pună capăt vieţii chinuite a celui mai cunoscut browser al său, Internet Explorer. Data înhumării a fost stabilită pentru 17 august anul viitor.

De altfel, după cum a anunţat Microsoft, începând cu 30 noiembrie, nu va mai oferi suport tehnic pentru acesta. Nici aplicaţiile din Microsoft 365 nu vor mai folosi browserul de anul viitor.

Speranţa rămâne acum în Microsoft Edge, construit pe nucleul dezvoltat de Google pentru Chrome. Ceea ce face ca poziţia google să se întărească pe piaţă, din moment ce browserele Brave, Vivaldi, Avast Secure Browser şi Opera au şi ele la bază nucleul Chromium.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici