Misiune spectaculoasă: Nava OSIRIS-REx va coborî pe un asteroid pe 20 octombrie pentru a lua probe

  • NASA a dezvăluit 6 noi studii despre istoria asteroidului Bennu
  • Nava OSIRIS-REx va coborî pe asteroid pe 20 octombrie
  • Va fi luat un eşantion de cel puţin 60 de grame pentru a fi analizat
2513 afișări
Imaginea articolului Misiune spectaculoasă: Nava OSIRIS-REx va coborî pe un asteroid pe 20 octombrie pentru a lua probe

Misiune spectaculoasă: Nava OSIRIS-REx va coborî pe un asteroid pe 20 octombrie pentru a lua probe

Dacă te întrebi cine e Bennu, află că este un asteroid singuratic. De 4.5 miliarde de ani e pe cont propriu după o ciocnire cosmică între Pământ şi Marte. Nu a fost băgat în seamă până pe 3 decembrie 2019 când Osiris-Rex a ajuns pe orbita lui. A fost o călătorie de 27 de luni pentru nava NASA iar în 11 zile va încerca să aterizeze pe Bennu.

În ultimii doi ani, Osiris a făcut măsurători şi fotografii la rezoluţie înaltă cu asteroidul. Totul pentru a se răspunde la întrebările cele mai importante: de unde a apărut? din ce este făcut? Se va ciocni de Pământ? La ultima întrebare, răspunsul este nu. Cel mai probabil, va trece pe lângă noi secolul următor.
 
"Prin combinarea acestor imagini primite de la OSIRIS-REx cu datele de altimetrie, putem face un tur al terenului remarcabil de pe Bennu. Prima oprire este Simurgh Saxum. Această rocă proeminentă defineşte principalul meridian al asteroidului li este baza sistemului său de coordonare".
 
NASA speră să obţină 60 de grame de sol de pe Bennu. Dacă misiunea va avea succes, Osiris se va întoarce pe Pământ în 2023 iar cercetătorii vor putea examina materialul de pe asteroid.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici