Misteriosul fondator Google împlineşte 48 de ani

  • Larry Page, cofondatorul Google, împlineşte astăzi 48 de ani
  • Larry Page şi Sergey Brin s-au cunoscut în 1996 la universitatea Stanford
  • Page şi Brin au încercat să vândă Google în 1999 cu 1 milion de dolari
832 afișări
Imaginea articolului Misteriosul fondator Google împlineşte 48 de ani

Misteriosul fondator Google împlineşte 48 de ani

Era 1995 când Larry Page şi Sergey Brin s-au cunoscut la prestigioasa universitate Stanford. Ambii studiau informatică când Page a avut ideea magică.

„Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare. Spre finalul lui 1995 am început să colectez link-uri de pe internet pentru că eu şi consilierul meu am decis că asta ar fi un lucru bun de făcut”, povesteşte Larry Page.

Cu ajutorul lui Brin, cel care a dezvoltat algoritmul numit PageRank, a apărut Google. Platforma a luat startul în 1996 în reţeaua facultăţii. Trei ani mai târziu, Larry şi Sergey erau hotărâţi să renunţe la Google. Au încercat să vândă platforma cu 1 milion de dolari. Au acceptat şi să scadă preţul la 750 de mii de dolari însă CEO-ul companiei Excite a refuzat afacerea. Patru ani mai târziu primeau ofertă de la Yahoo pentru 2 miliarde de dolari. De data asta ei au refuzat iar în 2014 au fost listaţi la Bursă, compania fiind evaluată la 27 de miliarde de dolari. Iar în ianuarie 2020 a devenit a treia companie care depăşeşte o mie de miliarde evaluare.

Însă Larry Page, cel care a renunţat la rolul de CEO încă din 2001, a rămas destul de puţin cunoscut publicului. Şi pentru cei care lucrau la Google era un mister. Dovadă prima interacţiune pe care a avut-o cu el Cristian Frâncu, cel care a lucrat la Google între 2001 şi 2006. 

„ Eu habar n-aveam de Google, cu atât mai puţin aveam habar cine e Larry şi a fost foarte interesant că toţi colegii au venit şi mi-au spus: "Uite, eu sunt inginer software. Fac asta şi asta". Şi, la un moment dat, a apărut cineva şi a spus: "Salut, eu sunt Larry". Şi zic: "A, şi tu tot pe inginerie?". Toată lumea din jur schimba feţe, râdeau. Şi el a zis: "Nu, de fapt eu deţin compania”, povesteşte Cristian Frâncu.

În prezent, Larry Page are o avere de 90 de miliarde de dolari şi se află în conducerea Alphabet, compania care deţine Google. Astăzi, pe 26 martie, Larry Page împlineşte 48 de ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici