O vulnerabilitate în WhatsApp Web permite accesarea fişierelor private ale utilizatorilor | VIDEO

Un expert în securitate cibernetică a descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp Web pentru computere desktop care permite accesul la fişierele private ale utilizatorilor, relatează Daily Mail.

2503 afișări
Imaginea articolului O vulnerabilitate în WhatsApp Web permite accesarea fişierelor private ale utilizatorilor | VIDEO

O vulnerabilitate în WhatsApp Web permite accesarea fişierelor private ale utilizatorilor

Vulnerabilitatea afectează utilizatorii cu un iPhone asociat cu WhatsApp Web şi exploatează o slăbiciune în politica de securitate a conţinutului WhatsApp, care permitea ocolirea măsurilor normale de securitate.

Vulnerabilitatea, care a fost raportată la WhatsApp şi remediată în decembrie, ar fi putut oferi hackerilor acces la fişiere private, fotografii şi videoclipuri stocate pe un computer.

WhatsApp susţine că nu există cazuri cunoscute de infractori care exploatează această vulnerabilitate.

Actualizarea din decembrie pentru WhatsApp a prezentat o corecţie pentru această vulnerabilitate, iar utilizatorii sunt îndemnaţi să îşi actualizeze imediat aplicaţia pentru a se asigura că sunt protejaţi.

WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori lunari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici