(P) Roboţii colaborativi, o nouă oportunitate de dezvoltare pentru afacerile mici

Despre roboţi ştim cu toţii că sunt nelipsiţi din anumite domenii de activitate, precum industria grea. Roboţii sunt de asemene folositori să execute sarcini repetitive şi laborioase, uşurând astfel munca oamenilor.

176 afișări
Imaginea articolului (P) Roboţii colaborativi, o nouă oportunitate de dezvoltare pentru afacerile mici

(P) Roboţii colaborativi, o nouă oportunitate de dezvoltare pentru afacerile mici

Astăzi însă roboţii încep să câştige teren şi în alte zone şi ne referim acum la afacerile de mici dimensiuni care găsesc în dezvoltarea roboticii o uşă spre creşterea propriilor operaţiuni.

Sunt multe companii mici care au început să înlocuiască mâna de lucru cu roboţi. Unul dintre cele mai mari tendinţe în robotică este transferul spre roboţii colaborativi sau coboţi aşa cum mai sunt aceştia numiţi.

Pe măsură ce tehnologia avansează, un braţ robot capătă şi ei noi funcţionalităţi începând să reproducă cât se poate de bine dexteritatea unui braţ uman. Acum braţele colaborative sunt concepute să lucreze în tandem cu angajaţii pentru a duce la îndeplinire sarcinile.

Avantajele utilizării coboţilor pentru o afacere mică

Cu toate că există anumite preconcepţii despre introducerea coboţilor în procesul de lucru al unei firme, aceştia continuă să câştige teren. La acestea se adaugă pe de altă parte şi temerea firească a oamenilor că ar putea fi înlocuiţi de roboţi şi astfel îşi pot pierde locurile de muncă. Realitatea este însă altă. Coboţii există pentru a face munca oamenilor mai uşoară şi pentru a eficientiza fluxul de lucru. Printre numeroasele beneficii ale introducerii de roboţi industrali în activitatea unei companii se numără:

  • Creşterea rentabilităţii investiţiei
  • Scăderea costurilor operaţionale şi ale celor cu energia
  • Îmbunătăţirea fiabilităţii
  • O mai bună precizie şi obiectivitate atunci când sunt derulate sarcini detaliate
  • Oportunităţi mai bune şi mai numeroase pentru angajaţi de a avansa în cadrul companiei

Cum faci economie cu ajutorul coboţilor

Avantajele folosirii coboţilor în activitatea companiei sunt de necontestat. Însă de departe cel mai mare avantaj pe care fiecare proprietar de afacere îl va aprecia cel mai mult este cel legat de scăderea considerabilă a cheltuielilor. Acest lucru poate părea surprinzător, având în vedere faptul că pentru o mică afacere achiziţionarea de roboţi industriali este o investiţiei mare.  Dar, în timp ce costurile iniţiale pentru achiziţia unui braţ robot sunt mari, beneficiile care rezultă odată cu introducerea lor în procesul de producţie ajută considerabilă la reducerea cheltuielilor şi îmbunătăţesc productivitatea.

Primul şi probabil cel mai evident mod prin care roboţii reduc costurile de fabricaţie este acela că nu necesită compensare. Deşi costul iniţial poate părea descurajant, companiile resimţi  rentabilitatea investiţiei pe termen lung. Acest lucru se datorează mai multor avantaje cheie pe care le au braţele robotizate:

  • Braţele robotice pot lucra fără întrerupere chiar şi 24/7
  • Se reduc costurile operaţionale, cele cu energia electrică etc.
  • Precizia ridicată şi mişcările repetitive exacte nu mai necesită alt timp alocat pentru remedierea erorilor.

Robotica, o soluţie competitivă în afaceri

Automatizarea în producţie este extrem de rentabilă pentru companiile de toate dimensiunile. În loc să externalizeze locuri de muncă, multe companii mai mici încep să ia în calcul oportunitatea de a introduce coboţii în activităţile lor pentru a efectua anumite sarcini cu costuri mici şi rezultate de calitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici