VIDEO SpaceX îi dă emoţii lui Elon Musk. Aterizare explozivă, la propriu, pentru o rachetă Starship

Unul dintre prototipurile Starship ale companiei SpaceX, deţinută de miliardarul Elon Musk, a reuşit să aterizeze la sfârşitul unui zbor de testare la mare altitudine, dar a explodat după ce a atins pământul, anunţă BBC.

1992 afișări
Imaginea articolului VIDEO SpaceX îi dă emoţii lui Elon Musk. Aterizare explozivă, la propriu, pentru o rachetă Starship

Numărul de serie 10 (SN10) a aterizat în Boca Chica, Texas, spre deosebire de predecesorii săi SN8 şi SN9, care s-au prăbuşit. Dar după aterizare un incendiu a izbucnit la baza sa şi, opt minute mai târziu, SN10 s-a a explodat pe platforma de aterizare.

Cu toate acestea, SpaceX va fi extrem de încurajat de test şi de faptul că prototipul şi-a executat cu succes manevrele în zbor şi a reuşit o aterizare rezonabilă. Aceste repere vor da companiei încredere pe măsură ce înaintează cu conceptul.

SpaceX are în vedere ca Starship să înlocuiască rachetele Falcon existente.

Aceste vehicule desfăşoară misiuni regulate - atât cu echipaj, cât şi fără echipaj - pentru agenţia spaţială americană (NASA), armata americană şi alte sarcini comerciale.

Însă CEO-ul Elon Musk spune că noua navă Starship de 50 m va face totul, mai mare şi mai bun - transportând sateliţi şi pasageri, atât în ​​jurul Pământului, cât şi spre Lună şi Marte.

El a promis o excursie lunară în 2023 miliardarului japonez Yusaku Maezawa. Maezawa va călători într-o navă stelară cu alte opt persoane şi a început să primească solicitări în această săptămână de la cei interesaţi să se alăture proiectului său „dearMoon”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici