VIDEO: O nouă lansare SpaceX fără succes. Racheta Starship 11 s-a făcut bucăţi, dar Elon Musk nu disperă: „Craterul era la locul potrivit”

  • Ultimul prototip creat de SpaceX pentru racheta Starship a fost distrus la aterizare
  • Starship 11 a decolat cu succes şi a ajuns la o altitudine de 10 kilometri
  • „Măcar craterul era la locul potrivit“ a scris Elon Musk după confirmarea exploziei
1346 afișări
Imaginea articolului VIDEO: O nouă lansare SpaceX fără succes. Racheta Starship 11 s-a făcut bucăţi, dar Elon Musk nu disperă: „Craterul era la locul potrivit”
A patra lansare, a patra explozie. Racheta Starship cu care SpaceX vrea să ducă oameni pe Marte continuă să aibă probleme, chiar şi după upgrade-uri.
 
Marţi a avut loc lansarea Starship 11, al patrulea model. La fel ca predecesorii, a sfârşit în flăcări. Racheta fără oameni la bord a decolat şi a ajuns până la o altitudine de 10.000 de metri. După 5 minute s-au pierdut, însă, toate imaginile.
 
Transmisiunea live s-a încheiat fără explicaţii. Aceasta a venit de la Elon Musk care a spus pe reţelele de socializare că a existat o problemă gravă la motorul doi al rachetei. Rămăşiţele vor fi recuperate şi examinate.
 
O filmare independentă a reuşit să surprindă momentul în care aceste rămăşiţe aterizau după explozie: „Ceva s-a întâmplat. E dificil de spus exact de unde a venit ... Iată bucăţile! Acolo se aflau panourile solare. Au fost fiind elementul cheie.”
 
Elon Musk pregăteşte deja lansarea Starship 15, următorul prototip, care este mult mai avansat din toate punctele de vedere, conform companiei. Musk mai are şi alte bătăi de cap: sateliţii Starlink ai companiei care duc internet în zone greu accesibile din lume sunt vinovaţi pentru poluare cu lumină, conform unui studiu publicat într-o revistă de specialitate. Obiectele care orbitează Pământul vor ridica lumina cerului cu până la 10 procente, spun cercetătorii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici