#TrebuieSaRepornimBusinessul  Efectele pandemiei. Cu cât a scăzut în România cererea de produse procesate din carne

  • După ce românii se înghesuiau în supermarketuri la începutul crizei, cererea de alimente este în scădere
  • Cererea pentru produse procesate din carne a scăzut cu 20% faţă de acum două luni de zile
  • Suspendarea activităţii restaurantelor şi perioada postului au influenţat cererea de produse din carne
579 afișări
Imaginea articolului Efectele pandemiei. Cu cât a scăzut în România cererea de produse procesate din carne

Cererea de produse procesate din carne a scăzut cu 20% pe durata crizei

Dacă la începutului epidemiei de coronavirus cumpăram haotic, iar cererea de alimente a înregistrat o creştere considerabilă, scăderea care a urmat a fost la fel de abrubtă. Cererea de produse procesate din carne a scăzut cu 20% pe timpul crizei, potrivit producătorilor.

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta: ”Scăderea faţă de vânzările de dinainte de pandemie, de dinainte de criză, este de vreo 20%.”

Nici cumpărăturile de Paşte nu ajută prea mult industria.

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta: ”Creşteri pasagere, pe azi azi sau mâine, că înainte de Paşti se cumpără mai mult, e o chestie care nu are niciun fel de semnificaţie deoarece nu facem socoteala pe zile, ci facem socoteala pe perioade.”

Pentru Agricola, perioada în care oamenii îşi fac cumpărăturile pentru Paşte a adus încasările la un nivel normal.

Grigore Horoi - preşedintele Consiliului de Administraţie Agricola Bacău: ”Odată a crescut năprasnic, s-a prăbuşit rău de tot şi acum a revenit la normal. ”

Scăderea este generată cel mai mult de restaurantele şi hotelurile care şi-au suspendat activitatea.

Grigore Horoi - preşedintele Consiliului de Administraţie Agricola Bacău: Aveam şi business-uri care aveau ca şi piaţă specifică HoReCa şi HoReCa a cam dispărut din peisaj.”

În mod normal cererea pentru produsele din carne scădea în timpul postului, anul acesta însă lucrurile nu au mai fost la fel.

Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Salamului de Sibiu: ”Da, este o scădere pe consum. Într-un fel ea este firească, ţinând cont că a fost postul, întotdeauna era, dar este mai abruptă decât de obiecei.”

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici