#TrebuieSaRepornimBusinessul  Pandemia ne învaţă că nu putem face mofturi. Ce se întâmplă cu job-urile din Horeca, după pandemie?

  • Românii se vor uita cu mai mult interes către job-urile din Horeca, apreciază Sorin Faur – Academia de HR.
  • Pandemia ne lasă ”peste noapte” cu o forţă de muncă suplimentară ce depăşeşte 200.000 de români.
  • Avem nevoie de pregătire pentru a ne orienta din mers către aceste job-uri, spune Sorin Faur.
1162 afișări
Imaginea articolului Pandemia ne învaţă că nu putem face mofturi. Ce se întâmplă cu job-urile din Horeca, după pandemie?

Pandemia ne învaţă că nu putem face mofturi. Ce se întâmplă cu job-urile din Horeca, după pandemie?

Printre job-urile de care fugim cel mai mult se numără şi cele din Horeca, domeniu care se confruntă constant cu lipsa forţei de muncă însă pandemia ne învaţă că nu putem face mofturi.

”În trecut, deci în trecutul nu foarte îndepărtat, adică acum 3 luni de zile lipseau foarte mulţi oameni în Horeca, da? Ne pregăteam de sezonul estival şi era nevoie de zeci de mii de oameni în acest domeniu, pe litoral, la munte, în hoteluri”, a declarat Sorin Faur – Academia de HR

Nevoia ne învaţă şi în acest sens, ne putem aştepta să vedem mulţi români care se vor îndrepta către aceste job-uri, după pandemie.

În măsura în care vom avea o criză economică şi vom avea cu certitudine, nevoia te învaţă. Cu certitudine se vor orienta mai mulţi oameni către aceste zone, dar încă o dată, capacitatea de a ne orienta către ele aşa din mers ţine şi de knowledge-ul din spate, de pregătirea educaţională pe care o avem. Pe unele zone se pot face nişte cursuri, companiile pot organiza în măsura în care există disponibilitate, pot organiza cursuri de pregătire, de formare de o lună, de 2, de 3 şi pot acoperi deficitul de cunoştinţe”, a mai precizat Sorin Faur.

Până în acest moment, peste 200.000 de mii de români au rămas fără job deci ne confruntăm cu o fortă de muncă suplimentară ce va trebui acoperită după perioada de izolare.

200.000  de oameni au rămas fără loc de muncă, îşi caută loc de muncă deci este o forţă de muncă suplimentară care a apărut, nu mai vorbim de românii care s-au întors de afară şi acum sunt în ţară şi unii vor pleca din nou cu prima ocazie dar nu toţi. Deci vorbim de un număr mare de oameni care au apărut în doar 3 luni de zile pe piaţa forţei de muncă”, a încheiat Sorin Faur – Academia de HR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici