#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Soluţia pentru repornirea economiei, în viziunea unui antreprenor român. Ce crede Marius Ghenea

  • Românii întorşi acasă ne pot ajuta să repornim economia.
  • Cu puţină voinţă politică, ne putem apuca din nou de autostrăzi şi căi ferate.
  • IT-ul şi agricultura sunt alte două domenii prin care ne putem salva din criza economică, spune celebrul antreprenor Marius Ghenea
1336 afișări

De la începutul crizei, peste 200.000 de români s-au întors acasă. Ei ne-ar putea ajuta să repornim economia ţării, crede antreprenorul Marius Ghenea, care spune că trebuie să profităm de forţa de muncă disponibilă în acest moment pentru construirea de autostrăzi şi căi ferate.

Marius Ghenea, antreprenor: „Dacă ar exista un pic de voinţă politică şi de efort concentrat ar putea să înceapă foarte multe sau să continue într-un ritm mai accelerat foarte multe şantiere şi pe partea de autostrăzi, şi pe partea de cale ferată. Să nu uităm că vorbim despre foarte mulţi români care s-au întors în această perioadă şi care lucrau exact în această zonă de construcţii, de instalaţii şi aşa mai departe, unde să zicem ai deja şi mai multă forţă de muncă utilă, disponibilă pentru aşa ceva.”

IT-ul şi agricultura sunt alte două domenii prin care ne putem salva din criza economică, dar pentru asta e nevoie şi de un plan amplu de investiţii, crede Marius Ghenea.

„La repornire, ai nevoie de credite de investiţii, ai nevoie de credite comerciale, deci aici ar trebui intervenţia statului. Nu neapărat cu bani, cu cash injectaţi în economie ci mai curând garanţii de stat, subvenţie de dobânzi poate, condiţii preferenţiale pentru diverse alte lucruri, în relaţie cu sistemul bancar.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici